Jokihs Blog

Jokihs Blog

Strandture i weekenden

Juli 2008Posted by Jokih Tuesday, July 29 2008 08:52:39

Lørdag havde jeg pakket en lille kurv med noget koldt at drikke, pakket 2 håndklæder, solcreme og den slags, i en taske, og ved lukketid hentede jeg konen i forretningen, og så tog vi til Fanø, for at have en hyggelig dag sammen.Blog Image

Ved færgen holdt bilerne i kø helt op til den gamle toldbod, men som cyklist kørte vi ombord på den færge der netop kom ind, da vi nåede færgelejet.

Vel ovre på Fanø trak vi gennem Nordbys hyggelige Hovedgaden. Der var ikke så mange turister som frygtet, for lørdag er jo byttedag i sommerhusene.

Første stop var i Heksens Have for at få en pandekage med fyld. En gravid kones sult skal man ihvertfald ikke spøge med, men sådan en pandekage faldt lige på rette sted, og det er sådan et hyggeligt sted også.

Derefter gik turen på cykel ud til Fanø Bad, hvor vi startede med en dukkert i det klare og lune vand. Det var lige hvad vi trængte til. Der var vel 25-30 graders varme i luften. Efter lidt solbadning cyklede vi langs stranden til Rindby, og så tilbage til Norby med cykelstien. Stille og rolig tur.

Aftensmad foregik på Café Aroma i Nordby - udendørs bord - RIGTIG lækker mad, god betjening, og konen blev tilbudt ekstra vand hvis hun ville have, da værtinden fik øje på den bulende mave. Det er da service man ikke finder alle steder.
Menukortet var lige efter Gordon Ramseys hoved - simple retter - frisk mad - lækkert.

Søndag blev brugt i haven og på terrassen, og så var vi en tur ved Hjerting Strand sidst på eftermiddagen, hvor vovse fik lov at bade. Det må være varmt at være hund i disse dage. Jeg kunne dog heller ikke lade være med at hoppe i.Blog ImageBlog Image

Mandag morgen, tilbage på arbejdet. Jeg var mødt ekstra tidligt for at kunne lave mig en kop kaffe, og nyde den i fred udenfor, inden der kom nogen børn. Da jeg ankom stod den thailandske rengøringskone og jamrede over sin bil, hvor en netop udskiftet slange til køleren, blev ved med at hoppe af og hælde alt kølervæsken ud. Jeg fik fundet en strips og sat på, og sagde hun skulle køre tilbage til mekanikkeren og få det lavet.

Det første barn var selvfølgelig også kommet. Vi gik sammen ind for at åbne for klubben, efter 14 dages sommerferie. Jeg sagde til ham, at nu kunne vi lige starte med at få en kop kaffe, og snakke om hvad han havde lavet i ferien.
Da jeg kom hen i baren var kaffemaskinen der ikke. Sådan let undrende kiggede jeg rundt over det hele, men væk var den sgu. Fandt senere ud af at en af de ansatte havde lånt den til sin 60 års fødselsdagsfest.

Jeg fandt en gang nescafe i skabet - det var koffeinfri, og ikke helt den fornøjelse jeg havde håbet på mandag morgen, men det gik da.
Alt i alt var der 5 børn i går, og 5 ansatte var mødt op for at tage sig af dem. Det er fortsat sommerferie.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post154

Lidt nyt i agurketiden

Juli 2008Posted by Jokih Wednesday, July 23 2008 17:50:27

Ja det er jo ikke meget jeg fårskrevet på bloggen i disse uger. Det er i det hele taget ikke meget der bliver skrevet på nogle af de blogs jeg læser. Det må bare være sommerferietid, tror jeg.

Jeg selv har haft fri i sidste uge og denne med. Så er der lige 4 dages arbejde i klubben, inden den igen står på 14 dages ferie. Den 18. august starter skolen igen, og så kommer der ekamener væltende oven i hinanden.

Konens mave går og bliver rigtig stor, men den sidder på det helt rigtige sted, og det tror jeg nok hjælper lidt på humøret, at den trods alt ikke har bredt sig til hele kroppen. Der er masser af gang i "spunken", især når mor skal sove - så står han op og er klar til gymnastik med armebøj og armestræk ooooog SPARK :-)

Nu er barnevognen også købt. Det blev en model som forhåbentlig kan holde en del år fremover, for helt billig er den ikke. Der er også købt diverse andre ting til børneværelset, såsom seng og puslebord. Det fandt jeg brugt her i byen, og købte det hos en mand som slet ikke havde lyst til at handle om prisen. Folk fra de dyrere kvarterer her i byen, ved sandelig nok hvad penge er for noget, og forstår at presse hver en krone.
I mandags fik jeg også malet børneværelset, så nu er der ved at være styr på det.

Sådan rent hyggemæssigt har jeg denne sommer fået lavet hyldeblomstsaft, som det forrige indlæg handler om. Det smagte også fint så længe det varede, men jeg må ikke have fået gjort mine flasker ordentlig rene, for saften begyndte at gære, og da jeg åbnede en af dem, stod det op i en stråle, så det var egentlig ved at blive hyldeblomstcider istedet. Det var ikke meningen. Cirka 2 liter blev hældt ud. Trist dag.

Jeg har også lavet jordbærsyltetøj, jordbær-rababersyltetøj, med rababer fra svigerfars have, samt syltede rødbeder i massevis, fra egen have. De smager nu af noget mere end dem man køber i supermarkedet, og så er der jo fornøjelsen i at lave dem, for dem der kan li' den slags.

Ellers synes jeg ikke der sker noget vildt, som jeg vil berette om her på bloggen.
Jeg regner snart med at komme med en billedcollage fra Jokihs Have, hvor der er godt gang i det meste, men den glæder sig nu alligevel til godt vejr her i weekenden.

Fortsat god sommer :-)

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post153