Jokihs Blog

Jokihs Blog

Forår i haven

Marts-Maj 2011Posted by Jokih Sunday, April 10 2011 19:59:07

Så er der for alvor ved at komme skred i tingene.

I dag fik jeg gravet de sidste kapilærkasser ned i drivhuset, så der nu er klar til at lægge fliser i midten. Herefter skal jeg jo bare have nogle plantesække ind, og have gang i grøntsagerne. Der er nu 4 kasser, så i princippet plads til 12 planter, plus det løse i krukker.

I går hjalp knægten med at plante persille - glatbladet og krus - i disse bakker. Senere overgår de til noget større - måske.

Her er brocoli og icebergsalat godt i gang med forspirringen. Ruculasalat er der skam også.

De første kartofler blev sat sidste weekend, og vokser forhåbentlig godt under den hvide dug. Knægten hjalp til. Efter hver kartoffel var sat forsigtigt ned, og dækket med jord, skyndte han sig at hoppe efter, så vi har sikker på at der var jord nok. Det skal spirerne nok synes rigtig godt om...

Til sidst vil knægten lige vise hvor stor han er blevet. Han er bare helt vil med det dejlige vejr, og vi har været RIGTIG meget udenfor denne weekend.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post203

Forspirring

Marts-Maj 2011Posted by Jokih Tuesday, March 15 2011 09:33:41

Så er det igen den tid på året, hvor tingene begynder at piple op af jorden.

I år bliver køkkenhaven udviddet, og drivhuset får mere indhold. Sidste års kartoffelhøst gav helt pænt, men i år skal der mere til, så der også er lidt til efteråret. Kartofler fra egen have smager nu bedst.

Her er tomaterne, som jo endnu er på et ret tidligt stadie, men jeg håber de giver noget. Der er ihvertfald nok af dem.

I år prøver jeg mig også med honningmeloner i drivhuset. Det er jeg faktisk meget spændt på. Jeg har hørt det er svært. Jeg havde en plante for et par år siden, men den døde desværre da jeg satte den udenfor. Det var før jeg fik drivhus.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post202