Jokihs Blog

Jokihs Blog

Madplan på plads

Oktober 2007Posted by Jokih Wednesday, October 24 2007 22:52:11
Så fandt jeg da ihvertfald ud af hvad vi skal have at spise den 13. november 2007 smileyBlog Image

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post107

Haveoprydning

Oktober 2007Posted by Jokih Sunday, October 21 2007 19:46:19

Man kan jo ikke rigtig komme uden om det, for efteråret er lige om hjørnet, og man kan jo ikke bare lade alt skidtet ligge til foråret.

Konen var på kursus hele dagen, så ved 11 tiden drog vovse og jeg i haven, bevæbnet med 2 river, en spade, en grensaks og en sort spand. Til lejligheden var også den grønne haveaffaldsspand, som vi har i Esbjerg Kommune, medbragt. Der var kun lidt blade i - ikke noget særligt.

Ved mig selv tænkte jeg at jeg ville rydde så meget af bedet som jeg kunne nå. Bagtanken var at dræbersneglene gerne skulle have et minimum af steder at slå lejr for vinteren. Jeg gik i gang med krum hals, og kom da også langsomt gennem den nordlige del af bedet, hvor 2 år gammel dækbark, råde æbler, ukrudt og et par enkelt snegle måtte lade livet. Det hele røg i den grønne spand.

Det endte med at jeg blev så tilpas træt af æbletræets grene, som hele tiden stak mig i nakken, så jeg tøffede ned i Fakta og købte en sort jigsaw - sådan en sav til at fælde mindre træer med. 40 kroner, var den beskedne pris, og den var fundet til de penge. Hel eminent er den ikke, men den kunne da udføre det den blev ansat til.

Blog ImageDet var også på det tidspunkt at vovse mente, at det ville være et fornuftigt træk at begynde at lave noget for føden, så hun begyndte at hente de grene som jeg nøjsomt havde savet ned og lagt på terrassen, tilbage ud på græsplænen igen, tage et par bidder af hver af dem, og så hente en ny gren. Det må være tanken der tæller, men det tog næsten længere tid at rydde op efter hende, end at save grene ned fra træet.

Det blev til nogle enkelte snegle, flest af de helt små, og så fandt jeg et bundt af deres æg i det ene hjørne ved muren, hvor de synes at ligge trygt og godt, indtil jeg fandt dem ihvertfald.

Jeg fik da ryddet bedet, fyldt den grønne haveaffaldsspand, og jeg har nok blade og grene til at fylde 3 mere. Der er også blevet en smule træ som fadder vel kan bruge i brændeovnen til næste vinter. Så begyndte jeg at grave rødder op. DET var hårdt, men jeg fik en del af dem op, men der venter stadigvæk et par timers arbejde med resten.Blog Image

Men både vovse og jeg fik lys, frisk luft og masser af motion, og jeg tror jeg kommer til at sove RIGTIG godt i nat. Kroppen er ihvertfald godt øm.

Har du fået ryddet op i haven?

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post106

Ny musik

Oktober 2007Posted by Jokih Saturday, October 20 2007 10:46:31

Kender du den fornemmelse, når man hører et nyt stykke musik i radioen, og tænker: "det er bare genialt, det der", og man falder pladask for det.

Sådan har jeg det lige for tiden med Plain White T's og nummeret Hey There Delilah.
Og så har den jo den lille ekstra ting, at den er spillet udelukkende på guitar, så da jeg fandt noderne hev jeg straks den sorte kasse ned fra væggen, og begyndte at spille.

Den er for fed!

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post105

Nu også nyhedsskabende

Oktober 2007Posted by Jokih Tuesday, October 16 2007 17:27:18

For noget tid siden åbnede DR Radio Syd et sted på deres hjemmeside, hvor lytterne selv kan skrive små og store ting fra lokalområdet. Hidtil har der mest været arrangementer af alverdens kedelige arter, som har præget siden, men jeg har gået og luret på at skrive lidt. Det kommer jo nok ikke som nogen overraskelse for dig som læser af denne blog, at jeg godt kan lide at formulere mig skriftligt.

I denne uge er der efterårsferie fra skolen, og derfor tænkte jeg, at nu skulle den historie jeg havde gået og tænkt lidt på, ud i det fri. Derfor skrev jeg en historie, tog billeder, og lagde den ud på dr.dk/esbjerg under Dine Nyheder.

I dag kunne jeg så læse, at redaktionen rent faktisk har fulgt op på historien, og valgt at få færdselspolitiets kommentar til min indgangsvinkel.

Det er lidt mærkeligt. Jeg føler mig en lille smule sårbar, fordi jeg, som person, pludselig lægger navn til dette, og står til ansvar for det jeg har skrevet. Ikke fordi jeg ikke kan stå inde for det, men lidt kriller i maven gav det da alligevel, da jeg så historien som de havde valgt at følge op med.

På et andet plan, føler jeg som borger pludselig, at jeg rent faktisk også godt kan være med til at skabe debat, og at der er en mulighed for at andre lytter med, når jeg siger noget, og det er lige som om der er skridtet videre fra dagbogen her. Spændende fornemmelse, ihvertfald smiley


UPDATE 19.10.07
Efter historierne har lederen for færdselspolitiets afdeling i Esbjerg, Henrik Vallø, nu også skrevet et indlæg. Heri påpeger han at der ER ubetinget vigepligt i de 2 omtalte kryds.
- Det er som det altid har været, skriver han, stik i mod det hans kollega, Christian Skovfoged udtalte til Radio Syd tirsdag den 16. oktober.

Læs Vallø's indlæg her, og Radio Syds opfølgning igen igen her.
Jeg har nu skrevet en mail til Hr. Vallø, hvor jeg beder om en forklaring, en gang for alle, på, hvad der egentlig gælder.
Men godt spottet af Palchen - der er nemlig ubetinget vigepligt i krydsene - lige som der altid har været. Ihvertfald indtil politiet ombestemmer sig igen.

  • Comments(6)//www.jokih.dk/#post104

PINLIGT tv2!

Oktober 2007Posted by Jokih Monday, October 15 2007 09:19:45

Søndag aften - slikskål sat frem, og The Aviator var lige om hjørnet, men først skulle TV2's sportsmagasin 2KO lige overståes.

Forståeligt nok var der, dagen derpå, stadigvæk fokus på 1-3 kampen mod Spanien. Aviserne har startet deres evige trommen for handling nu og her, og var klar til at fyre Morten Olsen, hvis det var op til dem. TV2 så deres snit til at fralægge sig ansvaret, forstået på den måde, at når nu der var andre som havde sagt at han skulle fyres, så kunne de jo godt spørge om det. Så var det ikke dem, som mente at han skulle fyres.

Det er sjældent man ser den slags, men Morten Olsen valgte så åbenbart ikke at stille op til interviewet, da han fandt ud af at 90 % af spørgsmålene drejede sig om hvorvidt han skulle trække sig tilbage. Da de skulle igang med indslaget viste TV2 billedet af den tomme stol, og jeg tænkte som seer, at det var da lidt overraskende, men sådan var det jo nu en gang. Blog Image

På dette tidspunkt synes jeg det var lidt mærkeligt af Morten Olsen at afvise, men så tog TV2 ellers fat, og læste ALLE spørgsmålene op, som de gerne ville have stillet, og poirenterede 15 gange at Morten Olsen altså ikke ville svare. Videre til næste indslag, som de altså måtte tærske lidt langhalm på, for at få tiden til at gå, men så fanme om ikke de IGEN viste billedet af den tomme stol, og læste endnu en række spørgsmål op, som han han jo heller ikke kunne svare på, og endnu 90 gange blev det pointeret at Morten Olsen altså ikke ville svare! Her havde jeg fået brækfornemmelser. Jeg synes det var svinet og uhæderligt af TV2. Nu havde de vist slået deres pointe fast.

Men nej. I slutningen af udsendelsen skulle Morten Olsen så lige ydmyges det sidste stykke, og de viste et optaget klip med ham, hvor han stille og roligt sagde at de spørgsmål ville han ikke svare på, og uden dramatik forlod han stolen, og klippet fortsatte indtil han var gået hele vejen ned af gangen og helt ud af billedet.

TV2: jeg synes det var LANGT under jeres værdighed. Jeg synes det var urimlligt og uhæderlig journalistik. Skam jer! Jeg håber Morten Olsen boycutter jer, og landsholdet med. Det var simpelthen under lavmålet.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post103

2 x Magnus aflyser

Oktober 2007Posted by Jokih Sunday, October 14 2007 11:41:28

Der var 3 ting på programmet denne weekend.

Lørdag aften hvade vi inviteret Magnus på ½ år, og Magnus' forældre, Holger og Lene, til at komme op og se fodboldlandskampen. Der var lige en ting med noget sommerhusovertagelse der skulle afklares først, men den var 97 % sikker. Desværre blev det de sidste 3 % som kom til at gøre sig gældende, så det blev ikke til noget.
Istedet lavede jeg sambuki til aftensmad. Det er noget med en slags pandekagedej, som man kommer krydret kød og lidt grøntsager i, lukker som en trekant, og steger den olie. Meget eksotisk, hvis man da ellers kan lave dem rigtigt. Nu var det min første gang, så HELT gode blev de ikke, men jeg blev mig nogle erfaringer rigere.
Skulle du have lyst til at prøve, så er opskriften her. God fornøjelse.

Derefter stod den på fodbold, og lidt forskellige special øl. Det var bare konen, svigerinden, vovse og jeg selv. Vovse er aldrig rigtig tryg når der er fodbold, for der kan hurtigt komme uhæmmede, høje råb, så man vågner med et chock.
Som du sikkert selv så, så var kampen rigtig rigtig skidt, og jeg håber der er nogle af de ældre spillere, som finder ud af at deres rolle på landsholdet er udspillet, og gør plads til nye kræfter. Det må være på sin plads, synes jeg.

Søndag formiddag var vi inviteret til 1 års fødselsdag hos en anden Magnus, men lørdag aften måtte Magnus far, René, ringe og fortælle at Magnus' mor, Louise, var blevet syg, så fødselsdagen var blevet udsat lidt. Ærgeligt, men det er der jo ikke at gøre ved.
Nu er søndagen ihvertfald fri, og jeg regner med at se om jeg kan komme igang med min musikopgave, og som det mindste få lavet en problemformulering, og få den godkendt.

I torsdags var jeg og 3 andre fra musikholdet ude og lave stomp med en SFO/klub uden for Esbjerg. Vi havde selv taget nogle murespande, almindelige spande, koste, kosteskafter og andre ting med, som vi skulle vise de unge mennesker hvordan de kunne slå på, og lave rytmer og pulser. Det var rigtig fedt. Det lykkedes til fulde, og de unge mennesker var meget begejstrede for det, og vi fik stof til opgaven.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post102

Ude i et uføre

Oktober 2007Posted by Jokih Thursday, October 11 2007 08:11:42

Jeg forbrød mig i går mod en af mine kæpheste.

Jeg har svoret at jeg ikke ville købe noget hos firmaet wupti.com, ene og alene på grund af deres yderst latterlige reklamer. Når man laver dårlige og iriterende reklamer, så skal man ikke forvente Jokih som kunde....

....men men men, i går måtte jeg alligevel knække under for tilbudet om en 2 GB USB Stick til 99 kroner. Jeg havde en i forvejen, men den er blevet væk, og er ikke set siden juni måned, og så er den jo ikke til meget gavn, og jeg mangler den virkelig, så jeg bukkede under for presset, og er nu, meget mod min vilje, blevet wupti-kunde!

Tidligere på ugen blev jeg sandelig også Punkt 1-kunde, da de havde en barbermaskine med skægtrimmer til 299 kroner. Jeg var heller ikke glad for det, af samme årsag som wupti.com, og jeg er da også lettet over at kunne sige at jeg ikke er begejstret for produktet, men jeg købte den dog, og nu er jeg glatbarberet....for en stund i hvertfald. Tror fortsat jeg vil holde udkig efter en egentlig skægtrimmer til under 700 kroner, for det er sgu nemmere med sådan en, og jeg kan egentlig godt li' at have nogle skægstuppe stående.


Og så til en hel anden ting, for dette var indlæg nummer 101 i denne blog, hvilket betyder at hoteludbyderen, one.com, har rettet grænsen for max 99 indlæg, og det åbenbart er frit for nu. Den var mest rettet mod PoulSS og H2ns, som tidligere har klaget over denne funktion smiley

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post101

Travl skoletid

Oktober 2007Posted by Jokih Saturday, October 06 2007 11:38:43

Det er ikke så meget jeg får skrevet for tiden, jeg ved det. Nogle gange sker der bare ikke noget i mit liv der er værd at skrive et indlæg om, så derfor lader jeg værre.

Jeg synes også det er en priode med forholdsvist få indlæg fra de andre blogs jeg læser, hvilket også yderligere bidrager til at undlade at skrive, men nu er det som om der er kommet lidt gang i den igen. H2ns har taget hul på politiske diskussioner, og det synes jeg er lidt fedt at diskutere, og i det hele taget synes jeg at H2ns og jeg får nogle gode diskussioner når vi kommer igang, men begge med respekt for den andens ret til at have en mening. Det kniber nogle gange med at huske at komme ind på de sider som ikke har RSS feed.

Rent skolemæssigt at vi igang med at lave semesterprojekt, og jeg føler mig ..... ikke stresset .... men travlt optaget for tiden, og jeg synes der er så mange bolde i luften, ting der skal gøres og forventninger til opgaver der skal laves, så jeg ikke rigtig kan tillade mig at slappe af.

Vores lille tremandsgruppe er igang med at snakke med tidligere misbrugere, for at samle nogle fakta ind, som vi så skal undersøge. Det er øvelsen i at finde fakta fra livet (empiri), som er opgaven. Den opgave skal være afleveret i uge 45. Derudover skal der afleveres opgave i liniefaget musik, liniefaget værksted, og så skal vi til eksamen til december/januar. Jeg synes det hele snerper sammen nu, og jeg tænker på om jeg nu ved alt det man skal vide, for at gå til eksamen. Jeg føler mig frygtelig nervøs og usikker.

I forhold til ingeniørstudiet er det også væsentlig anderledes. Der fik man et kapitel eller 2 for i en bog, og ved næste undervisning blev det så gennemgået, og man skulle arbejde med det.
Her får man udleveret en bog som pensum, men det bliver ikke gennemgået i timerne. Det forventes blot at du læser den i løbet af semesteret, og så kan bruge det du har læst, og vi snakker nemt bøger på 300-400 sider med fagstof. Den undervisningsform har jeg noget besvær med, at jeg altid har været doven anlagt på det område. Jeg har det bedst med få lidt for ad gangen, og så få det læst. Nå, men det går jo nok alt sammen...

Ellers er det jo dejligt at det er weekend. Solen skinner igen i dag, svigerinden er netop sat af i Billund Lufthavn, fordi hun skulle til sydfrankrig i en uges tid. Gid det var mig...
Men ellers står den på et par timers Football Manager samen med Holgi nu her over middag, så til stranden og bade med vovse, derefter hjem til svigermor og svigerfar, og senere i aften skal jeg ud og bowle med nogle af gutterne, og fejre Palchens hjemvenden fra Afghan. Vi fik jo ihvertfald sagt farvel med manér :-)

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post100
Next »