Jokihs Blog

Jokihs Blog

Ormekage

November 2007Posted by Jokih Wednesday, November 28 2007 21:39:47

Det har været en hektisk tid, men nu er der lige et kort pusterum, inden vi begynder på at læse til eksamen, og hele december går med at lave synops, hvor 3 af vores 5 obligatorisk fag, skal indgår. Hvad det bliver for 3 fag, får vi først at vide på mandag. Desuden skal vi afslutte vores værkstedsfag med eksamen, med synops og efterfølgende eksamination.

Men de opgaver jeg har afleveret, er der faktisk kommet en del positivt ud af. For vores fælles empiriopgave fik vi en rigtig positiv feedback af vores vejleder, og nogle tips til hvad der kan forbedres. Han var dog ovenud tilfreds med opgaven.
I musikopgaven fik jeg hevet et 10-tal hjem. Og på den nye 7-trins skala svarer det så til....da daaaa.....10!

I aftes var en anden studerende og jeg blevet kaldt på arbejde til studieløn, fordi skolen holdt informationsaften om bl.a. pædagoguddannelsen. Mange af dem der er mødt op vil også gerne høre fra nuværende studerende, hvad de synes om at gå på uddannelsen. Det har jeg været med til nogle gange, og det er sådanset hyggeligt nok.

En af underviserne holdt et oplæg for de fremmødte, flest kvinder naturligvis, hvor han fortalte om uddannelsens opbygning. Han er faktisk sådan halvt stand-up komiker, og halvt underviser. Rigtig spændende mand at have, for han er altid fuld af gode historier, og rigtig hyggelig at omgåes. Af komikerstil minder han nok mere om Niels Hausgård end han gør om Jan Gintberg. Han er sådan en lun fætter.

Han startede med at fortælle lidt om nogle af fagene, og her også naturfag, som han selv er underviser i:

...og her laver vi f.eks en ormekage.
Let skjult fnisen blandt de fremmødte.
Så kan man lave den ude i sin praktik, og ungerne kan komme hjem og prale overfor forældrene med at de har spist orm.
Mere forsigtig latter blandt publikum, som nu ikke rigtig vidste om det var sjov eller alvor.
Man tager....fortsatte han....en håndfuld regnorme, sprætter dem op på langs, fjerner indmaden, og skyller dem ren for jord, og så snitter man dem i små tern, og så rister man dem på panden til de er sprøde. Så laver man sådanset bare en almindelig skærekage, hakker nogle valdnødder, og putter både nødder og orm i kagen. Den skal i ovnen og bages, og når man så tager en bid og det knaser, så ved man ikke om det er nødder eller regnorm, og det smager ikke grimt.

Jeg kunne se på det fremmødte, mest kvindelige, publikum, at det lød bare en anelse ulækkert, men sådan er vores lærer. Han udfordrer, og det skal vi også kunne overfor børn og brugere, så selv om det lyder ulækkert at spise en ormekage, koge kødet af en mink så der kun er kraniet tilbage osv., så er det fantastiske grænseoverskridende ting at kunne tage med ud til vores brugere. Den værste modstand er faktisk forældre som synes det er ulækkert. De er sgu så sippede, nogle af dem.

Endnu en gang må jeg påpege hvor glad jeg er for min uddannelse, hvoraf jeg nu kun mangler ét år....hulk! Kommer til at savne folkene og skolen.

Første februar 2008 skal jeg i praktik i 6 måneder. Turen går til en klub i Esbjerg. Det bliver spændende. Har hørt godt om den, så det skal blive spændende at se hvad de har at byde på.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post110

Det er en kold tid...

November 2007Posted by Jokih Thursday, November 15 2007 22:29:49

Så er vinteren så småt ved at stikke sit ansigt frem, efter det triste valg den anden aften.
For mig var det forholdsvist glædeligt for det parti jeg stemte på, men desværre kom "min side" ikke til regeringsmagten, og dermed blev det lidt trist.

Et par af de gode nyheder fra den side synes jeg da lige vi skal have med også:
- Lars Kolind kom ikke ind.
- Rene Offersen kom heller ikke ind. Han var med til en valgdebat på CVU'et hvor jeg læser. Desværre var jeg ikke selv med til debatten, men jeg har fået fortalt at han sad og sms'ede under debatten, som ikke så ud til at interessere ham stort, og på et spørgsmål svarede han, at han ikke troede der var nogle der gad høre svaret, så derfor ville han ikke svare. That's the spirit!
- Mogens Camre meldte sig hurtigt ud igen. Mærkelig sag, og uhærderligheden selv, må jeg sige. Har du lyst til at se Niels Hausgårdsvideo om Langballe, Krarup og Camre, så findes den her.

Personligt har jeg forrygende travlt for tiden. I sidste uge afleverede jeg to opgaver i skolen. Den ene var semesteropgave i empiri, og den var spændende at lave, men blev lidt stressende, da en kontakt vi havde fået, brændte os af få uger før vi skulle aflevere.
Derudover fik jeg afleveret en musikopgave om, hvordan man kan bruge stomp til en emneuge i en skole. Håber den bliver godt modtaget. Det vil vise sig.
Nu venter eksamen lige om hjørnet i januar 08.

Ikke så snart er der faldet en anelse ro på skolearbejdet, før der melder sig nye projekter. Jeg går en gang i mellem og laver en slags minidokumentar film om en person eller families liv, som man så kan bruge som en slags forbedret udgave af "lysbilleder med fortælling" til en fest. Den har jeg fået yderligere 2 opgaver af. Den ene blev afleveret i dag, og den anden er til næste uge, så nu er jeg en anelse stresset over den, men det går nok. Den sidste er et firmaportræt, og det åbner nye muligheder. Der skal både bruges videointerviews og videoklip fra gamle dage. Det bliver spændende at prøve.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post109

Stort tillykke!

November 2007Posted by Jokih Tuesday, November 06 2007 08:46:51

Et kæmpe tillykke denne regnvejrsmorgen til min arbejdsgiver, Carsten Agerbæk.

På dette billede ses han, da han tidligere på efteråret vandt prisen for Danmarks Bedste Radio Reklame på radiodays. Det gjorde han også i 2004, men dette år var han oppe mod de store bureauer som stod bag Carlsberg-kampagnen osv, men han vandt på god ide.
Spottet kan du høre på www.reklamelyd.dk
Blog Image

Søndag aften drog Carsten afsted til Barcelona. Han havde indsendt sin reklame til Europe Radio Awards, og hermed kategorien Europas Bedste Reklame. Der var indsendt 500 bud, og hans slap igennem til de bedste.

I aftes var der så uddelinger, og hvad skete der?
HAN VANDT FANME!

Kæmpe tillykke. Det er intet mindre end stort for dette lille énmandsfirma i Billum, hvor jeg en gang om ugen kommer og hjælper lidt til med produktionen.
Blog Image

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post108