Jokihs Blog

Jokihs Blog

Efter julen

December 2007Posted by Jokih Saturday, December 29 2007 13:27:31

Nu hvor julen er ved at være overstået, må jeg lige kigge lidt tilbage.

Som Marianne har skrevet om, så startede juleaftensdag ikke just hyggeligt, og da jeg forlod Holsted var det med et noget sørgmodigt sind, fordi jeg vidste at det ikke ville blive en specielt hyggelig juleaften for konens familie.

I Viborg var julehumøret hos søster og familien dog i top, og det hjalp godt på det. Vi hyggede os juleaften. Jeg skulle være julemand, og det lykkedes da også, selvom den ældste på 7 havde gættet at det var onkel Jakob der var inde i julemanden, meeeen....hun var dog ikke helt så sikker da han havde været der. Specielt usikker blev hun, da jeg stod på trappen foran huset, sammen med hende og hendes lillesøster, og vinkede til julemanden i huset overfor, hvor han lige havde været inde.

Vi vinkede og råbte hej, hvorefter julemanden, meget naturligt, spurgte "er der nogle artige børn derovre", hvorefter jeg kunne svare "jaah, du kommer jo lige herovre fra". Vi vinkede farvel og gik ind, og den ældste niece synes at være naret, men hun havde dog bemærket flere forskellige påklædninger blandt julemændende. Hun er skarp.

Marie på 5 år, fik mandelen (billledet).Blog Image

1. juledag var jeg hos konens familie i Brørup. En ganske hyggelig aften, med al den mad der nu hører sig til. Svigerfar og Onkel Henning ville sidst på aftenen lige lave en mindre demonstration af fyrværkeri.
Det var i den forbindelse at aftenens 'tø hø' kom på banen:
Onkel Henning: 60 gram krudt står der at der er i denne her raket.
Svigerfar: Nå, er det ren krudt så?
Onkel Henning: Ja der står ikke noget om at det er beskidt ihvertfald.

2. juledag var vi hos min faster og onkel, som havde lejet sommerhus i Blåvand i julen, fordi de er ved at bygge nyt hus, og bor i campingvogn indtil da.
Det var også en ganske hyggelig dag, med masser af mad og snak, og en god gå tur på stranden. Der er nu noget over den jyske vestkyst.

Torsdag kunne jeg godt mærke at min mave ikke havde det helt godt, og jeg har siden da været noget sløj i det, uden dog at være helt syg. Jeg tror det nu er ved at fortage sig igen.

Men nu står den på eksamen. Skal op og forsvare synops om unge kriminelle den 11. januar, og aflevere en ny synops i værkstedsfag den 14. januar, og så op og forsvare den 25. januar, mener jeg det er.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post117

Glædelig jul

December 2007Posted by Jokih Monday, December 24 2007 13:54:42

Ja, der er vel ikke meget andet at sige på denne dag end Glædelig Jul til dig selv og familien.

I skrivende stund er jeg i Holsted hos svigerfamilien, men drager snart mod Viborg, hvor min søster og hendes niecer regner med at julemanden kommer i aften. Mon ikke nok det kommer til at ske.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post116

Så blev det eeeeendelig jul.....

December 2007Posted by Jokih Friday, December 21 2007 15:23:04

Fredag før jul, og i dag fik jeg og min makker afleveret vores eksamenssynops til vores 3 lærere, som jo nok ved hvad de skal foretage sig i julen. De får vel hver 40-50 synopser, som de skal eksaminere i til januar.

Det første der skete da vi skulle printe vores opgave ud i 5 eksemplarer, var naturligvis at printeren løb tør for blæk. Ind til byen og hente en en, og så kørte den igen.
Så gik turen til kvaglund, hjerting og Ribe for at aflevere de 3 opgaver, nu nu......ja, nu er der JULEFERIE!

I aften står den på julefrokost hos Uth's. Det bliver godt da.
I morgen formiddag står den på julehygge hos PoulSS. Det bliver også godt da.
Søndag står den på ren og skær afslapning. Det bliver i særdeleshed godt da.

Og de første 3 dage i næste uge er planlagt.
Mandag: juleaften hos søster i Viborg.
Tirsdag: Konens familie.
Onsdag: min familie.

Mobilselskabet er nu blevet udskiftet, og jeg har tilmeldt mig CBB igen, istedet for Telia (se sidste indlæg).
Hos CBB kan man nu vælge mellem 2 typer "abonnement".
1. 40 øre pr. opkald, og 31,2 øre/minut
2. 20 øre pr. opkald, og 52,2 øre/minut

Jeg tog min sidste regning og satte alle talene ind i et regneark, for at finde prisforskellen. Den var på cirka 40 % i mit tilfælde, så det var jo godt nok at få regnet det ud.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post115

En god handel, og en knap så god handel

December 2007Posted by Jokih Monday, December 17 2007 20:23:50

I lørdags sad jeg lige og tjekkede min mailboks, og en gang imellem skal man jo lige en tur i spammappen, for at se om der er noget der er sorteret fra, som ikke skulle.
Der lå en mail fra Norton, som har juletilbud på antivirus og internet security.
Nu kan man få antivirus for 30$, mod normalt 40$.

Da mit gamle abonnement for nyligt er løbet ud, klikkede jeg ind på Nortons danske hjemmeside, og kunne konstatere at man her skal betale 359 kroner for Norton Antivirus 2008. En hurtig regning på den amerikanske kurs kunne fortælle at det kostede mig knap 200 kroner, inkl. porto, at bestille pakke på nortons amerikanske webshop istedet for den danske.
Det synes jeg er da er en ok handel.

En knap så god handel synes jeg så at have gjort i dag.
Fik en rudekuvert fra Telia med regning for de sidste 2 måneder. Et eller andet skurede dog i den halvdel af hjernen, som beskæftiger sig med regning. Det samlede beløb for samtaler og abonnement passede nemli ikke med det beløb der stod på girokortet. Efter en hurtig research viste det sig, at der nu er et "faktureringsgebyr" på 39 kroner på hver regning.

Det betyder én ting: Jokih er meget snart ikke længere Telia kunde. Det finder jeg mig simpelthen ikke i. Det synes jeg er uforskammet. Jeg har overstået min 6 måneders binding, og mit abonnement er nu 20 kroner i måneden billigere, men fanme og jeg vil betale et faktureringsgebyr.
Så jeg regner med at blive CBB Mobil kunde igen meget snart. Det selskab fandt jeg yderst okay og rimligt, og jeg var egentlig tilfreds med Telia, lige indtil dette! Ciao...

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post114

Det er jo lige straks jul!

December 2007Posted by Jokih Thursday, December 13 2007 20:24:30

14 dage tilbage til eksamensprojektet skal være afleveret. Det går da fremad, og lige nu er udfordringen faktisk at finde de ting vi kan skære fra, så opgaven ikke bliver for lang. Det skal være en synops, på mellem 4-6 sider, så det gælder om hele tiden at lave henvisninger til undersøgelser og forfattere, som mener det man gerne vil sige, men det må bare ikke fylde mere end 1-2 linier hver gang.

Maj Britt (hende jeg skriver sammen med) og Jeg skriver om hvorfor samfundet vælger at putte 15-18årige i en sikret institution (fængsel), om det hjælper, og hvilke konsekvenser det kan have. Indtil videre er det ret chokerende studier.

61 % havner inden for 2 år igen med en straf som er større end en bøde. Jo yngre man er, jo mindre hjælper det at straffe, men alligevel er det det eneste som ikke kan diskuteres - altså om straf med fængsel virker. Hvis kriminaliteten falder siger politikkerne at det er fordi straffen virker. Hvis den stiger, er det fordi vi ikke straffer hårdt nok. Det kan bare ikke diskuteres.

Hørte så sent som her til aften Fru Lene Espersen sætte pladen med "hårdere straf og indsats overfor unge kriminelle" på. Den lød som den altid har lydt - især fra de konservative. Velkommen tilbage til 1. mosebog!

Lad mig kort citere Hr. Bent Madsen, cand.pæd i pædagogik:
"Statistikken fortæller, at det ikke er muligt at lære at mestre friheden ved at få den frarøvet i en længere periode, selvom ophold i sikrede institutioner suppleres med terapi, behandling og undervisning".

  • Comments(4)//www.jokih.dk/#post113

Du er savnet, men ej glemt!

December 2007Posted by Jokih Tuesday, December 04 2007 22:58:13

Jeg fik i dag et billede på mail fra Adam. Han havde lige taget et hurtigt foto med mobilen af en Volvo i Ålborg.Blog Image

Det bragte straks en tåre frem i øjnkrogen hos mig, da jeg tænkte tilbage på min egen gode gamle Volvo 264 fra 1980, som nu er sendt på pension hos huggeren. Det er over et halvt år siden nu, og jeg håber den fik en værdig slutning.

Ihvertfald brugte jeg lige nogle minutter på at huske tilbage på det, der gjorde Tanken speciel:

- Det dejlige drøn fra en eksploderende lydpotte.
- Motorgangen der gjorde det umuligt at føre samtale ved hastigheder over 90 km/t.
- FM radio op til 104 MhZ.
- Det dejlige brøl fra motoren i 1. gear, som altid fik min mor til at krumme tæer, når vi havde været på besøg hos dem, og hun ville vinke farvel foran huset.
- De bløde og lækre lænestole foran, og sofaen bag i bilen.
- Den let hylende lyd fra blæseren, som ikke kunne stå stille, med mindre man fandt et sted mellem 1 og 2 på drejeren.

Ja, jeg kunne blive ved. Den er savnet.
Tak for billedet. Her er lige et fra dens bedste tid.Blog Image

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post112

Julefrokost på CVU Vest

December 2007Posted by Jokih Saturday, December 01 2007 20:03:32

I aftes var den store aften, hvor alle uddannelser på CVUet kunne være med til årets julefrokost. Fra vores overgang var der vel omkring 40 pædagogstuderende.

Traditionen tro, for vores overgang, blev der danset på bordene da maden var ryttet af, og alkoholen begyndte at tage sin virkning.
Der var Happy Hour fra 18-21, hvor der fulgte en snaps med hver øl man købte. Heldigvis valgte jeg kun at drikke én snaps, lært af sidste års julefrokost hos Jane og Martin, hvor Palchen var en ivrig opskænker og bordherre. Huha....husker endnu dagen efter den fest...
Blog Image

Det gav bonus i dag. Godt nok var jeg ikke just frisk som en havørn, men jeg kunne godt mærke at jeg ikke havde drukket 10 snapse.
Vovse og Jeg besluttede at vi trængte til frisk luft, motion og dagslys. Det har blæst med en ret kraftig vind i dag, og det regnede, men jeg tog regntøjet på, og så begav vi os ind mod byen på gå-ben. Vejret var jo ikke noget at råbe hurra for, men vi kom da derind og travede lidt rundt. Jeg fik handlet fødselsdagsgave til min niece, Marie, som på mandag fylder 5 år. Vi skal op til fødselsdag hos hende i morgen.

På vej hjem kunne jeg godt mærke trætheden melde sig igen. Har ikke fået sovet så meget. Var hjemme omkring kl 4 i nat, og sov rigtig dårligt op af formiddagen, så jeg besluttede at jeg lige så godt kunne stå op. Vovse var også træt og våd på vej hjem, så den trak ekstra kraftigt, men hvis det var op til den havde vi taget en noget anderledes rute. Jeg tror ikke helt den vidste hvor vi var.

Afslapning på sofaen i eftermiddag, og så lige endnu en hurtig tur med vovse, for at hun kunne få en tisse tur om eftermiddagen også, mens det både var lyst, og der var klar himmel. Det var en helt ny oplevelse.

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post111