Jokihs Blog

Jokihs Blog

Sådan fungerer en el-afregning

Januar 2008Posted by Jokih Monday, January 28 2008 11:24:00

Da jeg i dag sad og kiggede lidt på budgettet faldt jeg over en mærkelig detalje.

Som du kan se af billedet nedenfor, så skulle jeg betale en rest på 16,01 kroner, i forhold til abonnementet opkrævet over året. Det er jo overkommeligt nok.

Her vælger SydEnergi så at lave en øreafrunding på de 16,01 kroner, med 2, TO, ører, men ikke nedad - opad.

Jeg er forvirret......


Blog Image

UPDATE:
Har fået en mail fra H2ns:

Sjovt nok er det undertegnede, der i sin tid har designet det daværende Sydvest Energis regningslayout og dele af afregningsprincipperne. Jeg skal spare dig for den helt store gennemgang. :) Sagen er den, at regningerne bagom systemet er udregnet med 4 decimaler efter kommaet, og hver linje på din regning er udregnet som differencen mellem det akontoopkrævede og det reelt forbrugte.

For at det skal gå op og være med 2 decimaler efter kommaet, så skal man afrunde. Det er ikke noget de tjener noget på, for på nogle regninger er afrundingen positiv mens den er negativ på andre. Så med store tals lov går afregningskontoen næsten op med sigselv.

  • Comments(5)//www.jokih.dk/#post124

Sidste eksamen bestået

Januar 2008Posted by Jokih Tuesday, January 22 2008 21:21:16

I dag var jeg oppe til den sidste af 2 eksamener, på dette semester

Det var værkstedsfag der stod på programmet. Jeg har skrevet en opgave som beskriver et forløb med både musik, edb, dansk, og så i høj grad: VÆRKSTED.
Jeg synes selv det var en rigtig kreativ ide, og det var både lærer og censor til dels enige i, men jeg tror de ikke helt de kunne greje, at jeg havde skrevet en opgave ud fra mine egne ideer, som ikke var beskrevet i nogen bøger, eller afprøvet i virkeligheden. Den var svær at forholde sig til.

Derfor rakte den til et 7-tal, hvilket også var mit eget bud før jeg overhovedet gik ind til eksamen, så jeg er ok tilfreds. eksamen forløb ihvertfald fint. Vi hyggede os, og der var intet pres eller noget. Bare en hyggelig samtale mellem 3 personer.

Vores underviser i værkstedsfag, Flemming Rendbo, er simpelthen fantastisk, og jeg er virkelig ked af at vi ikke skal have ham mere. Du kan se en brøkdel af hans kunst her, selvom han har det med at sprede billeder 100 forskellige steder på nettet, og de er ikke rigtig til at finde.

Nu venter resten af måneden bare på at blive brugt, indtil jeg starter i praktik den 1. februar. Det skal nok blive godt. Var til pædagogisk dag i fredags med dem, og hvor kedeligt det end lyder, så fik vi besluttet hvad vi skal lave af aktiviteter det næste halve år. Jeg skal til at starte en musikgruppe op, og lave noget radio med de unge mennesker.
Derudover skal vi have lavet en kæmpe racerbane i kælderen, hvos man så kan bygge landskaber i papmache og den slags. YEAH BABY!

Torsdag i denne uge står den på Tina Dickow koncert på tobakken, sammen med konen, svigerinden, samt H2ns og dennes frue. Det bliver godt.

Fredag er der afskedsfest for klassekammerater som skal i udlandspraktik.
2 skal til Ghana, 2 til Færøerne, og en til USA, af hvad jeg sådan lige har hørt om.

Lørdag-søndag skal jeg i sommerhus med kvaglundgutterne, og lur mig om ikke der ryger en øl eller 5 ned der også. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi plejer at hygge os når vi endelig er sammen.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post123

Sluk lyset

Januar 2008Posted by Jokih Monday, January 21 2008 13:35:05

Så er der nyt initiativ på vej fra WWF, som opfordrer alle til at slukke lyset mellem klokken 20-21, den 29. marts, for at sætte fokus på CO2-udledningen.

Esbjerg Kommune overvejer om de vil bidrage, ved at slukke gadebelysningen i den time, skriver Radio Syd i dag.

Jeg synes det lyder fornuftigt. Én time med stearinlys, og ingen fjernesyn - det kan vi da vel for dælen undvære. Hva?

Vil du være med?

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post122

Skal vi gå en tur?

Januar 2008Posted by Jokih Tuesday, January 15 2008 21:54:21
Fantastisk. Der er rent faktisk en gå tur fra Vejle til Blåvandshuk på 120 kilometer, som er beskrevet og kortlagt. Det skulle være en smuk tur. Der er overnatningspladser, seværdigheder og det hele. Hvem vil med til sommer?

  • Comments(1)//www.jokih.dk/#post121

Aktiemarkedet

Januar 2008Posted by Jokih Monday, January 14 2008 17:01:35
Det er bare så surt at være aktierejer for tiden...Blog Image

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post120

1. eksamen overstået

Januar 2008Posted by Jokih Sunday, January 13 2008 20:05:08

I fredags var jeg til den første eksamen.

Jeg skulle op 16.35 fredag eftermiddag, men mødte alligevel op kl. cirka 8.30 på skolen, for at følge hvordan det gik de andre - moralsk opbakning, som vi blev enige om at kalde det.
Henad dagen synes jeg også at jeg blev mere og mere klar, og mindre nervøs. Da døren blev åbnet og jeg blev budt indenfor, var jeg lidt nervøs, og vidste at jeg ville jappe mig igennem mine første 6 minutter, som var den tid jeg havde til at fremlægge mit emne. Herefter var der cirka 14 minutter for de 3 faglærere til at stille uddybende spørgsmål, og udfordre mig på alle tænkelige måder.

Da jeg havde snakket det første minut løftede jeg armene fra bordet, og kunne konstatere 2 svedige aftryk der hvor da havde hvilet på bordet, og jeg kunne mærke at jeg trængte til at slappe af og tage en dyb vejrtrækning, fordi jeg havde alt for meget luft i lungerne. Det er sgu lidt akavet at være til eksamen.

Sundhedsfagslæreren gik lige på og hårdt, og fik det første skud på kroppen, som jeg måtte sige jeg ikke kunne svare. Psykologilæreren ydede dog lidt hurtig førstehjælp, og fik mig på benene igen. Et par gange måtte jeg trække lidt på det, men ellers synes jeg at jeg fik svaret på det meste - både mere og mindre heldigt.

Da jeg forlod lokalet kunne jeg ikke bedømme hvad jeg lå til.
Det tog dem virka 20 sekunder, før de kaldte mig ind igen - det var hurtigt, og det tog jeg som et godt tegn.
De var alle enige om den samme karakter, selvom de hver især skal give en karakter.

Det blev så til 10 fra dem alle 3, og jeg var ovenud lykkelig. Havde de sagt 7, som er den næste karakter under (dækker det gamle 8 og 9 tal), så havde jeg også synes det var ok, men når det nu skulle være, så klager jeg bestemt ikke.

Tirsdag afleveres synops i værkstedsfag, og så er der lidt over en uge til at forberede at forsvare den.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post119

Midt i en eksamenstid

Januar 2008Posted by Jokih Wednesday, January 09 2008 19:29:50

Så er der kun 2 dage tilbage til vi skal op og forsvare vores synops, om de 15-18 årige, som anbringes i sikrede institutioner.
Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så er konklussionen på synopsen, at langt de fleste igen ender i straf, og jo yngre man er når man bliver idømt straf, jo mindre hjælper det. Det er bevist.

Alligevel overraskede det mig ikke spor da jeg i radioavisen i dag hørt, at Dansk Folkeparti vil have sænket grænsen for den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år. De mener ikke at de 12 årige skal i fængsel, men på særlige institutioner hvor der bliver 'taget hånd om dem'. Hvordan det så skal foregå, hvad målet er, og hvad man forventer at få ud af det, er åbenbart ikke noget man har lyst til at kommentere nærmere.
Med den regering vi har nu, kan man vel heller ikke forvente andet, end at de følger trop, og synes det er det bedste forslag der er kommet endnu.

I en anden genre, så var jeg lige inde og kigge statistik på min hjemmeside, og i den forbindelse kunne jeg se hvilke søgeord der bliver brugt på folk som finder min side.
Blandt de bedre kan nævnes:

- Pizzabagesten
- Kæmpe edderkop
- Uofficielle fodboldtrøjer
- Torben Lodbjerg, Esbjerg (min tidligere chef fra radioen)
- Quiz direkte
- Pizza maskiner i esbjerg
- Lego passenger tog
- Hvornår kom lego til new york
- Klejner fra holsted
- Gamle spil+gul kylling (jeg er helt væk her)
- Morten olsen kone

...og vi lader ordene stå et øjeblik....

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post118