Jokihs Blog

Jokihs Blog

Pokalfinale 08

April 2008Posted by Jokih Wednesday, April 30 2008 16:08:16

I disse dage raser fodboldfeberen i Vestjylland, fordi EfB er med i årets pokalfinale. Modstanderen hedder Brøndby, og jeg tror Esbjerg har en svær kamp foran sig, men jeg håber så inderligt at de vinder. Både fordi det er mit hold, men også fordi modstanderen er Brøndby. Deres nedtur må gerne fortsætte lidt endnu.

Her til eftermiddag havde vi gang i lidt Trivial Pursuit i klubben, og til sidst sad vi 4 voksne og et par enkelte børn. Jeg fik så spørgsmålet: "hvilke farver har brøndbys spilledragter?". En ikke-fodbold-fan råbte begejstret "hvid og blå"!
Der blev stilhed lidt, hvorefter jeg måtte give det rigtige svar, blå og gul.
"Nå", sagde hun. "Jeg synes ellers ikke man ser andet end blå og hvide farver i avisen for tiden"! Godt så!

  • Comments(1)//www.jokih.dk/#post138

En dejlig weekend

April 2008Posted by Jokih Monday, April 28 2008 10:15:38

Fredag blev en lang arbejdsdag. Mødte ind omkring klokken 12 i klubben. For tiden er der ikke ret mange børn, og fredag var ingen undtagelse, så vi hyggede med dem der var. Vi lukkkede kl 16, og så skulle jeg og en kollega igang, for om aftenen skulle vi holde drengeaften for de yngste drenge i klubben. "Indsmugling af piger strengt forbudt" stod der i indbydelsen.

Kl 18 kom alle drengene, og de havde glædet sig hele ugen til denne aften. 19 drenge blev det til i alt, og mesterkokken Jokih stod for at lave burgere til hele banden.
Til dessert stod den på en Jokih-klasikker: choko-shake, MUMS!
Senere på aftenen havde vi en overraskelse til dem. Vi havde nemlig lånt noget lazer-matic udstyr, som egentlig bare er en vest som kan registrere når man bliver ramt, samt en pistol med rød lazerstråle og så siger den djyu djyu djyu når man skyder. Ungerne synes det er VILDT fedt. Desværre virkede det ikke så godt som det skulle, men vi fik 4 ud af 8 sæt til, mere eller mindre, at virke. Men ungerne havde det sjovt, og det er jo hovedsagen.
Klokken 22.30 kom forældrene og hentede en flok børn med alt for meget sukker i sig. God fornøjelse med at få dem lagt i seng, siger jeg bare.

Lørdag var jeg på raid i byggemarkederne for at se om jeg kunne finde de sidste ting til min køkkenhavn. Har lavet et lille forsøg, som jeg vil fortælle om ved en anden lejlighed. Deværre viste det sig ikke så nemt at finde de ting jeg skulle bruge, og trods reklame i aviserne, så havde hverken Silvan eller Jem & Fix agurke- og tomatplanter, så dem har jeg endnu ikke fået købt. Det må blive i den kommende uge, hvis tiden bliver til det.

Søndag var det så store havedag. Konen var igen hjemme efter en tur med svigerinden til København, og efter en fælles morgemad gik jeg igang med at ordne køkkenhave, som nu er sået med rødløg, skalotteløg, rødbeder, gulerødder, og persillerødder. Er lidt spændt på om det bliver bedre i år. Jeg har hørt et lille trick om, at hvis man såer løg i hver anden række, så holder det orme væk, som ellers spiser gulrødder og persillerødder, og den slags. Nu må vi se om det passer.

Så fik jeg også lige sået lidt tobak. Mon ikke vi skal have en sending hjemmerullede cigarer igen. Det var en succes.

Svigerfar har fået en stor sending Feramol i hus, så nu må vi se om vi kan holde bestanden af dræbersnegle lidt nede. Feramol er ikke gift. Det er naturmidler som sneglene æder, så mister de appetitten, ligger sig i jorden og dør. Meget simpelt. Jeg fandt et par ganske små snegle i går, og de fik straks kniven. Ingen slinger i valsen der.

Nu glæder jeg mig bare over det gode vejr, og til at tingene begyndet at vælte op af køkkenhaven og i væksthuset.


Konen bliver også fortsat større og større, men alt i alt går det rigtig godt på den front. Humøret er fint, og vi glæder os til strejken er overstået, da det snart er tid til 20 ugers scanning, hvor man kan se hvilket køn barnet har, og selvom vi er overbevist om at det bliver en dreng, så er det rart nok at få bekræftet fra fagfolkene.

Og så vil jeg lige til sidst takke dig for din tålmodighed. Jeg får ikke skrevet så meget, og jeg kan se, at en del af de blogs jeg følger med i, heller ikke gør. Gad vide om trenden med blogs er ved at forsvinde?
Jeg skal nok blive lidt bedre til at skrive igen, men det kommer jo nok helt af sig selv, nu hvor jeg kan tage billeder af haven - det er sgu det samme tema hvert år :-)

Til slut, fordi du har kæmpet dig vej hele vejen til bunden af indlæget, så får du lige link til dagens blog-historie, som kommer fra BoA. Jeg synes det er klasse.

  • Comments(5)//www.jokih.dk/#post137

The Young Dubliners

April 2008Posted by Jokih Friday, April 18 2008 11:52:47

Var lige et smut på Paletten i Viborg i aftes, sammen med lydmanden Onkel BoA.

Fremragende koncert, og virkelig flinke fyrei og omkring bandet.
Det var en fed oplevelse.Blog Image

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post136

Esbjerg 2-1 Lyngby

April 2008Posted by Jokih Monday, April 07 2008 08:22:58

For anden gang denne sæson var jeg søndag eftermiddag på Esbjerg Stadion, for at se hjemmeholdet EfB i aktion.

Det var koldt, det var uskønt spil, men vi vandt sgu lige nøjagtigt, fordi Lyngby blev snydt for et straffe.
Vi undskylder og siger tak for de 3 point!

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post135

I disse dage...

April 2008Posted by Jokih Friday, April 04 2008 08:49:58

Alt i mens konen bliver større og større, og nu er ved at forøge gardaroben med ventetøj, så kommer foråret lige så stille listende ind fra vest, og det kan vi jo godt li.

For nogle uger siden var det så godt søndagsvejr, at jeg var i haven og begynde på projekt "udvidelse af køkkenhaven", som bliver opfølgeren af sidste års projekt "opstart af køkkenhave". Succesen var sidste år begrænset af flere årsager; jorden var slet ikke løsnet nok, og det der groede bedst, salat, blev kasseret da man kunne se dræbersnegle sidde og gnaske lystigt af det. Så har man ikke lyst til det mere.Blog Image

Billedet her er fra sidste års dræbersnegleangrebsbølge på min salat!

Men i år udvides arealet altså til cirka det dobbelte, og der er lagt en vækstplan for denne sæson. Desværre må jeg nok se i øjnene at det heller ikke bliver denne sæson jeg får et drivhus. Det må nok vente til vi får vores eget hus, men en anden ting skal der dog prøves i år; upside-down-tomater.

I aftes synes jeg at vejret var så godt, at vovse og jeg igen gik i haven efter aftensmaden, for at færdiggøre projekt udvidelse af køkkenhaven. I den forbindelse må jeg have lov at sende en arrig tanke til håndværkere i gamle dage, som har valgt den letteste løsning af alle, når det kommer til byggeaffald: vi graver det sgu bare ned i haven!! FLOT! Det kostede en del kræfter at få jorden i køkkenhaven ordnet tilfredsstillende.

Men færdige blev vi da, og nu er både jorden og begge græsplæner gødet og klar til foråret. I år kommer der skalotteløg, rødløg, persillerødder, rødbeder, og gulerødder i køkkenhaven. Det bliver godt. Jeg kan næsten ikke vente.

Hvad med dig? Er din køkkenhave klar?

  • Comments(3)//www.jokih.dk/#post134