Jokihs Blog

Jokihs Blog

Efter julen

December 2007Posted by Jokih Saturday, December 29 2007 13:27:31

Nu hvor julen er ved at være overstået, må jeg lige kigge lidt tilbage.

Som Marianne har skrevet om, så startede juleaftensdag ikke just hyggeligt, og da jeg forlod Holsted var det med et noget sørgmodigt sind, fordi jeg vidste at det ikke ville blive en specielt hyggelig juleaften for konens familie.

I Viborg var julehumøret hos søster og familien dog i top, og det hjalp godt på det. Vi hyggede os juleaften. Jeg skulle være julemand, og det lykkedes da også, selvom den ældste på 7 havde gættet at det var onkel Jakob der var inde i julemanden, meeeen....hun var dog ikke helt så sikker da han havde været der. Specielt usikker blev hun, da jeg stod på trappen foran huset, sammen med hende og hendes lillesøster, og vinkede til julemanden i huset overfor, hvor han lige havde været inde.

Vi vinkede og råbte hej, hvorefter julemanden, meget naturligt, spurgte "er der nogle artige børn derovre", hvorefter jeg kunne svare "jaah, du kommer jo lige herovre fra". Vi vinkede farvel og gik ind, og den ældste niece synes at være naret, men hun havde dog bemærket flere forskellige påklædninger blandt julemændende. Hun er skarp.

Marie på 5 år, fik mandelen (billledet).Blog Image

1. juledag var jeg hos konens familie i Brørup. En ganske hyggelig aften, med al den mad der nu hører sig til. Svigerfar og Onkel Henning ville sidst på aftenen lige lave en mindre demonstration af fyrværkeri.
Det var i den forbindelse at aftenens 'tø hø' kom på banen:
Onkel Henning: 60 gram krudt står der at der er i denne her raket.
Svigerfar: Nå, er det ren krudt så?
Onkel Henning: Ja der står ikke noget om at det er beskidt ihvertfald.

2. juledag var vi hos min faster og onkel, som havde lejet sommerhus i Blåvand i julen, fordi de er ved at bygge nyt hus, og bor i campingvogn indtil da.
Det var også en ganske hyggelig dag, med masser af mad og snak, og en god gå tur på stranden. Der er nu noget over den jyske vestkyst.

Torsdag kunne jeg godt mærke at min mave ikke havde det helt godt, og jeg har siden da været noget sløj i det, uden dog at være helt syg. Jeg tror det nu er ved at fortage sig igen.

Men nu står den på eksamen. Skal op og forsvare synops om unge kriminelle den 11. januar, og aflevere en ny synops i værkstedsfag den 14. januar, og så op og forsvare den 25. januar, mener jeg det er.

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post117