Jokihs Blog

Jokihs Blog

Spunken fortsat uden køn

Maj 2008Posted by Jokih Thursday, May 08 2008 15:59:44

Fruen og jeg var i dag til scanning på sygehuset. Graviditeten er nu i 20. uge, og det er her man, ofte, kan se på scanningsbilleder hvilket køn barnet har - med eller uden tap, du ved.

Majbritt havde på forhånd ringet til sygehuset, for at høre om hendes tid var rykket, på grund af strejken blandt sygeplejersker. Det var den ikke, og vi mødte ofrventningsfulde op på sygehuset, checkede ind, blev henvist til venteområdet, og her stod der så et skilt:

"Til gravide. På grund af strejken er det kun livsvigtigt arbejde der bliver udført. Derfor vil barnets køn ikke blive oplyst, og det er heller ikke muligt at købe billeder fra scanningen!"

Noget i den dur, ihvertfald.
Det var egentlig ret skuffende. Vi har glædet os meget til at finde ud af om det bliver dreng eller pige, og ikke nok med at vi ikke får det at vide i dag - der bliver heller ikke foretaget flere scanninger af Majbritt, med mindre der er noget galt, så vores eneste mulighed nu, er at tage på privathospital og få set efter, hvis vi ønsker det. Det koster 850 kroner på Esbjerg Privathospital. Ellers må vi vente til spunkens ankomst til det virkelige liv.

Jeg synes det er en unfair måde at føre strejke på, for godt nok er det ikke livsvigtigt, men scanningen er der, og det tager nok 20 sekunder at se hvad det bliver, så det må være et helt bevidst valg som er blevet truffet blandt sygeplejerskerne, om at udelade disse ting, så vi ikke er i tvivl om at de strejker.
Ved alt andet strejkeramt arbejde får man enten behandlingen senere, eller bliver henvist til det private, men her skal jeg altså selv have penge op af lommen for at få det undersøgt, og det synes jeg er unfair.

Udover denne skuffelse, så var vi dog glade, for alt er gudskelov i skønneste orden, og med lidt guiding fra sygeplejersken som foretog scanningen, kunne vi se både øjnhuler, næse, overlæbe, hjerte, lunger, mave og alt muligt andet, og alt er præcis som det skal være.

Det må så være dagens positive, for skolens foredrag i dag var gudhjælpeme ikke meget at råbe hurra for. Lige så begejstret som jeg var i tirsdags, lige så søvndyssende var det i dag. Jeg kan have svært ved at forstå, at en foredragsholder bliver inviteret, og har mulighed for at holde en brandtale og fortælle omkring 100 pædagogstuderende, plus lidt ekstra tilhørere, lige hvad man har lyst til, og så står der en fra et bosted for udhviklingshæmmede og jokker sig selv over tæerne, og fortæller om et skilt de har til at hænge på døren når de gerne vil sove længe, hvor ofte de har personalemøde og at de har fået TV Glad. Min tankegang tog sig meget ofte en tur andre steder hen. Ærgeligt, synes jeg. Spildt tid.

  • Comments(5)//www.jokih.dk/#post141