Jokihs Blog

Jokihs Blog

Endnu bedre nethandel

September 2008Posted by Jokih Wednesday, September 10 2008 18:17:26

Jeg synes der er utrolig mange reklamer for tiden, hvor det er det letteste i verden at låne penge til det man gerne vil have. Det kan være konkret, som eks. et fjernsyn fra Leasy, eller man kan måske bare låne til forbrug, samle sine små gældsposter et sted, eller hvad man nu har lyst til.

Samstemmende for alle disse låntyper er, at de er KANON dyre. En årlig omkostning i procent (ÅOP) på omkring 25-50 % er ikke usædvanligt, men når man ser reklame hedder det jo bare "køb for 8000 kroner, eller afbetal til 99 kroner i måneden". Godt de nu er tvunget til at skrive i reklamerne, hvor meget lånet faktisk koster, når det er betalt ud. Rigtig ofte er det lige så meget, eller mere, end selv apparatet koster, så man ender med at betale det dobbelte for det.

Nu er der kommet en undtagelse. www.powershoppen.dk som er SydEnergis netbutik, tilbyder at man kan købe energivenlige produkter over elregningen, til 6 % i ÅOP. Man skal lægge 15 % i udbetaling, og afdrager resten over elregningen - maks 6 år, men du vælger selv om det skal være fra et år, og op til 6. Vi kommer af med lige over 400 kroner i samlede kreditomkostninger, og det er da billigt, næsten tyveri.

Jeg har netop bestilt et nyt fjernsyn herfra. Vi ville gerne se det i virkeligheden først, så vi tog i Merlin med en masse spørgsmål, men da vi havde gået og kigget på fladskærme i 10 minutter uden at en ekspedient ville hjælpe os, gik vi istedet i Fona. 1½ minut efter vi var kommet ind, henvender en sælger sig til os, og han havde svar på alle vores spørgsmål, og han kunne forklare det i et sprog der var til at forstå. God oplevelse. Havde helt ondt af ham, ved tanken om, at han ikke kunne sælge os noget. Det fjernsyn vi kiggede på var faktisk 1700 kroner dyrere i Fona, end hos Powershoppen, og det er uden afdragsordningen. Men han gik efter salget, og han fik point for at prøve.

Nu glæder vi os til at få det nye apparat, og så må vi se om service fælger med de gode rentesatser.

  • Comments(0)//www.jokih.dk/#post160