Jokihs Blog

Jokihs Blog

Nu i 6740 - nu med internet på 1. sal!

Juli-september 2009Posted by Jokih Thursday, September 24 2009 09:15:40

Det er noget tid siden jeg har fået blogget sidst. Vi er flyttet fra de trygge rammer i 6705, og ud i skattely, hvor det er normalt at køre uden sele i bilen, men hvor sports og fritidslivet har høj prioritet.

Når man flytter hele sit liv, er der unægteligt noget som skal flyttes på plads igen, og finde nye omgivelser. Så som min computer. I første omgang røg den på rodeværelset, som med tiden gerne skulle blive til et kontor - mañana mañana...

At få internet herude viste sig at være lidt af et mareridt - ikke mindst fordi Cybercity havde valgt at gifte sig med Sonofon, og flytte sammen på nogenlunde samme tid. Det var de nok ikke helt klar til. Dem snakkede jeg meget i telefon med i den tid, og resultatet blev at der gik en måned før jeg fik mit fastnet bredbånd igen.

Noget tid efter vores indflytten kom Moster og Onkel Danny på besøg, og målet var bl.a. at trække et LAN kabel til "kontoret". Onkel Danny havde taget det lange bor med, så vi kunne bore igennem loftet. Vi fandt et passende sted langs et rør, og borede så godt vi kunne.
Kablet blev tapet til en blomsterpind og forsøgt insimineret til 1. salen, men den stødte desværre altid på en forhindring. Uden stikket kunne blomsterpinden sagtens gå igennem, men stikket ville ikke med.

Efter at have afvist trådløst internet 50.000 gang den aften, blev plan c at klippe stikket af.
"Jeg har set hvordan en elektrikker gør det. Han har bare lige sådan en tang, og så sætter han selv stikket på igen, så det kan man sagtens", proklamerede Onkel Danny. Efter at have tænkt mig grundt om, og yderligere afvist trådløst internet 3 gange, fandt jeg saksen frem....og cut! Vi fik ledningen igennem.

Siden hen fik jeg fat i denne tang, man selv kan lave RJ-45 stik med, samt nogle løse stik. Igang gik jeg, men ledningerne ville ikke rigtig blive derinde. På arbejde var min kollega hjælpsom, og synes at kunne se at tangen ikke var korrekt indstillet, så det gjorde han lige. Hjem igen, og nyt forsøg, og denne gang blev ledningerne i. Stolt og glad fyrrede jeg op for pc'en, og satte stikket i - og hvad skete der:

"ET LAN-KABEL ER IKKE TILSLUTTET"!

A R G H.
4 forsøg mere - dobbelttjek af rigtig rækkefølge i ledningerne, osv, men lige lidt hjalp det.
Igår forsøgte jeg så igen, men med samme resultat. Nå, så må vi jo fejlfinde i den anden ende. Jeg gik ned i stuen, og flyttede fra port 1 til port 3 i routeren, gik ovenpå igen, og vupti - så kørte det. Det tog kun næsten 2 mdr.

Og nu virker det - jeg har internet på kontoret til MIN computer. Der nåede kun at opsamle sig 316 mails i min webmail, inden jeg kunne få tømt den, men nu virker det bare, og jeg føler mig helt stolt over nu at have lavet mit første LAN kabel med RJ-45 stik - SELV :D

  • Comments(4)//www.jokih.dk/#post189