Jokihs Blog

Jokihs Blog

En tidslomme lukkede i lørdags

Januar-Marts 2010Posted by Jokih Monday, February 22 2010 08:22:12

Her i 6740 er det ikke alle butikkerne der har standard som svarer til det årstal vi lever i.

En af dem var Legekæden på torvet. Byens eneste legetøjsbutik. Når man kom ind i butikken var det som at være trådt lige tilbage i 80'erne. Butikken var stopfyldt med varer af alle mulige slags, og der var ting som man tænkte "det får han da aldrig solgt".
Butikken var et stort rod, med varer på alle hylder og på gulvet, og det var lidt svært at komme rundt.

I slutningen af januar kom et skilt i vinduet; "Ferielukket", stod der. Kunne jo være ejeren fortjente 14 dage i de varme lande, men efterhånden som ugerne gik, begyndte vi at snakke om at den garantrisser var gået falit eller noget.

Og ganske rigtigt. I sidste uge kom der et skilt i døren: "Konkurssalg - 50 % på alt torsdag fredag og lørdag - alt skal væk, også inventar og edb."

Torsdag morgen kom vi til butikken klokken 09.55, og selvom de først åbnede klokken 10 var butikken fyldt til bristepunktet med mennesker, som nu rippede alt hvad der var, til halv pris. I de snævre gange stod folk som sild i en tønde, og i konstant kø til kassen, som der kun var én af i butikken.

Nogle fik den ide at folk bare stod og kiggede, så man skulle bare møve og skubbe sig frem. Lego var naturligvis en af de ting der var rift om, og det var da også væk da vi kom, med ganske få undtagelser.

Men vi fik da skrabet et par ting til os. Majbritt var rap i køen, og fik møvet sig frem til kassen lang tid før mange andre, og en halv time efter var vi ude af butikken igen, med nogle nye legesager til den lille trold, og 600 kroner fattigere.

I lørdags var sidste dag, og nu er tidslommen lukket. Finanskrisen har ædt endnu en af de små, som ikke formåede at følge med tiden.
Men der er flere af dem herude, i 6740. Kom og besøg dem, før det er for sent :D

  • Comments(1)//www.jokih.dk/#post197