Jokihs Blog

Jokihs Blog

Det var så den sommerferie!

Februar-September 2007Posted by Jokih Thursday, August 16 2007 22:01:54

Fuldstændigt som jeg husker det fra folkeskolens uendelig lange sommerferier, hvor man var så glad i starten, og havde en vision om alle de ting man skulle nå at gøre i ferien, ja, så er sommerferien som voksen også bare forsvundet pist væk. Og det er er endda til trods for at min varer 8 uger. Det er også den sidste sommerferie i min skoletid, som varer så længe.

I morgen er min sidste dag på isfabrikken. Så har jeg arbejdet 3 uger og 2 dage dernede, hvor jeg har haft både gode og dårlige oplevelser. Der er en sær mentalitet dernede, synes jeg. Jeg har ihvertfald fundet, at den på mange punkter ikke helt falder sammen med min.
Eksempelvis har jeg været en del på én linie, og hver morgen hilste jeg på de andre på linien i kantinen før vi gik i gang. Tirsdag i denne uge kom jeg så på en anden linie, og nu blev der ikke længere hilst på og sagt god morgen. Der var simpelthen ikke øjnkontakt med de andre, og det har jeg oplevet som meget mod min måde at være på. Jeg synes det virker fjernt, og jeg forstår ikke hvorfor man ikke kan hilse når man ikke er på linie sammen.

Den nye linie var ikke noget videre spændende, men blot manuel palletering, fordi et apperat var gået i stykker. Her var vi 3 som skulle udføre palleteringsarbejdet; en 41 årig dame som havde været med til opstart af flere pædagogiske projekter, så hende fik jeg snakket rigtig meget med, og så en 35 årig mand fra Sudan, som er uddannet læge. Han er dog ikke så godt til dansk, så vi prøvede at snakke meget med ham, og lære ham nogle danske begreber og ikke mindst: DANSK HUMOR. Det sidste er faktisk ikke så nemt som det umiddelbart lyder. Arbejdet var dødsygt, men vi hyggede os da i hinandens selskab.

Sudaneseren var syg i dag, og en ung kvinde, af anden etnisk herkomst, skulle overtage hans plads. Hun kiggede opgivende på det arbejde der skulle laves, sukkede mange gange efter hinanden, og mumlede noget om manglende vilje til at udføre arbejdet, og pludselig fik hun hovedpine, og det var tæt på at hun måtte gå hjem. Så fandt hun ud af at vi var 3 til at udføre arbejdet, og ikke kun hende, og så forsvandt det sørme næsten. Det gik endda helt væk da hendes søster også kom til linien og hjalp til. Det er nok rigtigt som de siger i reklamerne: "Hovedpine kan komme pludseligt"!

I dag nåede jeg at være der i 5 minutter, så stod driftchefen, dennes højre hånd og en liniefører ved siden af mig.
"Det er ham der", sagde linieføreren. Driftchefen kiggede på mig, og de udvekslede et par ord jeg ikke kunne høre. Så kom han over.
- Du skal med [linieføreren] ned og stille om (stille om = gøre en linie klar til at køre en ny ordre), så ham går du bare med nu. Er det ok?

Om det var? Jeg var da henrykt. Ikke alene var jeg kommet væk fra et dødsygt arbejde, men jeg var blevet headhuntet til en loppetjans, hvor man går og nusser om en linie.
Det kommer nok til at vare det meste af dagen, meddelte linieføreren. Det var jeg nu ikke ked af at høre. Vi hyggede os gevaldigt, snakkede om løst og fast, og jeg fik svar på mange af mine spørgsmål om isproduktion og arbejdsgange i huset. Det har været en dejlig dag, med masser af pauser og knap så ensformigt arbejde som normalt.

Til sidst har jeg lige lyst til at give ekstrabladet en sviner. I foråret var der ingen grænser for hvor fede bogstaverne i overskriften kunne blive da "DET BLIVER DEN VARMESTE SOMMER NOGENSINDE" blev præsenteret som forsiden.
Hold nu jeres mund med den slags lort. Så er det sagt, ellers skal jeg dælme personligt komme til københavn og varme nogle ører!!!!!

  • Comments(2)//www.jokih.dk/#post83