Jokihs Blog

Jokihs Blog

Studietur i Berlin

Februar-September 2007Posted by Jokih Sunday, September 23 2007 09:56:51

Vel hjemkommet igen fra storbyen Berlin.

Min computer har lavet narrestreger med mig, så nu er det 3. gang jeg forsøger at skrive dette indlæg. Den første gang var det langt, 2. gang noget kortere, og denne gang endnu kortere (formentlig - nu ser vi).

Studietur med flokken af musikstuderende fra seminariet. Det startede under planlægningen med at hedde New York, så blev det Barcelona, og det endte altså med Berlin. I bund og grund var det næsten ligegyldigt hvor vi skulle hen - vi skulle bare have det sjovt sammen.

Søndag formiddag steg vi på bussen i Kolding, 13 personer, 4 mænd og 9 kvinder. Vi fik os en sær-bus, sammen 2 hold gymnasieelever, som også skulle derned. Sjovt nok var det os der larmede mest. Vi havde guitar med i bussen, og sang godt til, på store dele af den 7 timer lange bustur. Det synes nu ikke at gøre gymnasieeleverne noget.

Vores seminarium har lavet den svinestreg at spare på udgifterne til studietur. Vi betaler selv vores del, men nu har de fjernet den ordning der gjorde at en underviser kommer med på turen, så vi skulle klare os selv, selv sørge for at komme ud og se noget studierelevant, og selv banke døre ind forskellige steder. Da vi er voksne mennesker kunne vi jo sagtens klare os selv, men det kneb lidt med at få det studierelevante ind i det hele. Vi besøgte en musikinstrumentmuseum, og det var nok det mest studierelevante på den tur. Det var dog også vældig interessant. Men der manglede virkelig en igangsætter til at komme ud og se institutioner og den slags...Blog Image

Ellers legede vi mest turister. Vi var på shopping på Kurfürsten Dam, Potsdammer Platz, Kant Strase og alle de andre kendte steder. Rigdsdagsbygningen, Brandenburger Tor, Checkpoitn Charlie, og jeg var også, som den eneste, på mesum for tyske frihedskæmpere under 2. verdenskrig. Det ligger på Stauffenberg Strase, i de bygninger som tidligere var Gestapos hovedkvarter. Henrettelser foregik i gården ved indgangen. Mærkeligt at tænke på.

Grev Claus Von Stauffenberg var SS officer under 2. verdenskrig, og han forsøgte at myrde Hitler med en bombe, i førehovedkvarteret i Øst Preusen. Det lykkedes at dræbe 5 andre, men ikke Hitler selv. Det kostede dog Stauffenberg selv og 110 andre livet. Museet var fyldt med billeder, og masser og masser af tysk tekst. Jeg brugte en del energi på at prøve at oversætte noget af det, men det var altså bare ikke let at få det hele med.Blog Image

Alt i alt fik vi set en hel masse af det vi burde se som turister, men 3 dage i alt er ikke nok til at opleve storbyen Berlin. Det har dog været en positiv oplevelse, og jeg vil helt sikkert gerne derned igen. Det er en feeeed by, med både nyt og gammelt, og i forhold til andre storbyer, så er der forbavsende lidt trafik og få mennesker på gaden, så man kan sagtens færdes uden at få klaustrofobi.

Ved hjemkomsten torsdag følte jeg det noget tomt, når man lige har været sammen med 12 andre mennesker i 5 dage. Jeg elsker at være sammen med andre, og denne gang var ingen undtagelse. Og uanset hvor meget jeg glædede mig til at komme hjem til kone og hund, og egen seng igen, så skulle der lige indhentes en del søvn, og omstilles fra at være sammen med så mange folk, til en almindelig hverdag igen.

  • Comments(1)//www.jokih.dk/#post96