Jokihs Blog

Jokihs Blog

Spunken fortsat uden køn

Maj 2008Posted by Jokih Thursday, May 08 2008 15:59:44

Fruen og jeg var i dag til scanning på sygehuset. Graviditeten er nu i 20. uge, og det er her man, ofte, kan se på scanningsbilleder hvilket køn barnet har - med eller uden tap, du ved.

Majbritt havde på forhånd ringet til sygehuset, for at høre om hendes tid var rykket, på grund af strejken blandt sygeplejersker. Det var den ikke, og vi mødte ofrventningsfulde op på sygehuset, checkede ind, blev henvist til venteområdet, og her stod der så et skilt:

"Til gravide. På grund af strejken er det kun livsvigtigt arbejde der bliver udført. Derfor vil barnets køn ikke blive oplyst, og det er heller ikke muligt at købe billeder fra scanningen!"

Noget i den dur, ihvertfald.
Det var egentlig ret skuffende. Vi har glædet os meget til at finde ud af om det bliver dreng eller pige, og ikke nok med at vi ikke får det at vide i dag - der bliver heller ikke foretaget flere scanninger af Majbritt, med mindre der er noget galt, så vores eneste mulighed nu, er at tage på privathospital og få set efter, hvis vi ønsker det. Det koster 850 kroner på Esbjerg Privathospital. Ellers må vi vente til spunkens ankomst til det virkelige liv.

Jeg synes det er en unfair måde at føre strejke på, for godt nok er det ikke livsvigtigt, men scanningen er der, og det tager nok 20 sekunder at se hvad det bliver, så det må være et helt bevidst valg som er blevet truffet blandt sygeplejerskerne, om at udelade disse ting, så vi ikke er i tvivl om at de strejker.
Ved alt andet strejkeramt arbejde får man enten behandlingen senere, eller bliver henvist til det private, men her skal jeg altså selv have penge op af lommen for at få det undersøgt, og det synes jeg er unfair.

Udover denne skuffelse, så var vi dog glade, for alt er gudskelov i skønneste orden, og med lidt guiding fra sygeplejersken som foretog scanningen, kunne vi se både øjnhuler, næse, overlæbe, hjerte, lunger, mave og alt muligt andet, og alt er præcis som det skal være.

Det må så være dagens positive, for skolens foredrag i dag var gudhjælpeme ikke meget at råbe hurra for. Lige så begejstret som jeg var i tirsdags, lige så søvndyssende var det i dag. Jeg kan have svært ved at forstå, at en foredragsholder bliver inviteret, og har mulighed for at holde en brandtale og fortælle omkring 100 pædagogstuderende, plus lidt ekstra tilhørere, lige hvad man har lyst til, og så står der en fra et bosted for udhviklingshæmmede og jokker sig selv over tæerne, og fortæller om et skilt de har til at hænge på døren når de gerne vil sove længe, hvor ofte de har personalemøde og at de har fået TV Glad. Min tankegang tog sig meget ofte en tur andre steder hen. Ærgeligt, synes jeg. Spildt tid.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Esben Monday, May 12 2008 20:58:44

Eller...

Man kunne jo også bare vente og se hvad man får. Set i bakspejlet ville det ihvert fald have sparet os for en ufattelig masse indkøb FØR fødslen.

Vi overvejede til det sidste om vi skulle have kønnet at vide og det var først til selve scanningen (da jordemoderen spurgte) at vi tog beslutningen om at få det at vide. Det kunne da også være ret sjovt ikke at vide det og så gå og glæde sig endnu mere...

Posted by Julie Sunday, May 11 2008 22:24:42

Hej Jakob. Jeg ved min veninde fik en scanning med henblik på barnets køn - mener det var i Hobro (kan evt. undersøge det). I hvert fald kostede det vidst kun 300 kr og kunne man ikke se kønnet den dag, ville de kunne komme tilbage og få endnu en scanning gratis. Det er selvfølgelig lidt langt væk, men en mulighed...

Posted by Jokih Friday, May 09 2008 10:09:29

Esben: Så er det åbenbart ikke bare i Esbjerg at teoriindkald sucks. Har godt hørt om de der DVD'er, men konen er jeg er ret enige om at det har vi ikke lyst til. Har fundet ud af at man babysam har tilknyttet er jordemor som kan scanne kønnet på barnet for 450 kroner, så det bliver nok den løsning.

Holger: På Esbjerg Sygehus koster det 35 kroner for et billede af scanningen, men servicen var også helt fin sidste gang, og bortset fra de 2 manglende services denne gang, så var der heller intet i vejen. Flink sygeplejerske, og hun gjorde det hun skulle, grundigt :-)

Posted by Holger Thursday, May 08 2008 21:34:58

Strejken er nok een ting, men noget andet er, at der er stor forskel på servicen. På mange offentlige sygehuse koster billederne faktisk penge, og min oplevelse på Haderslev Sygehus var en udsøgt god service. Vi fik det hele - og gratis. For selvfølgelig skal I da vide hvilket køn Engbæk Jr. har... :-)

Posted by Esben Thursday, May 08 2008 17:11:24

Det er sgu pudsigt med den der pædagoguddannelse. Trine brokker sig også over det der indkald - gang på gang. Så er undervisningen aflyst eller også er det spildtid.

Det var da ærgeligt at høre med spunken. Da vi skulle have Tobias blev vi scannet før man kunne se kønnet. Derfor betalte vi en privat scanningsklinik (ikke et privat hospital).

På det offentlige sygehus får man et par billeder eller fem og kønnet at vide. (Det gjorde vi med både Tobias og Mikkel) Men Trines søster var også på en privat klinik og de fik 30 mins DVD, masser af digitale stillbilleder og det hele. Så selv om det koster jer en tudse så er det det hele værd. Idag er vi kede af at vi ikke tog privat klinikken OGSÅ. - næsten uanset prisen. Sig til hvis jeg skal prøve at skaffe navnet på klinikken.