Jokihs Blog

Jokihs Blog

Jokih og pædagogstrejken #1

Maj 2008Posted by Jokih Sunday, May 18 2008 12:59:44

I morgen starter strejken. Det vil sige, den strejke vi burde have været med i, startede for flere uger siden, men fordi BUPLs formand troede han kendte sine medlemmers holdning, så starter den desværre først i dag. Vi burde være startet sammen med de andre - også for at ramte forældre ikke skal have bøvl med at få passet børn i så lang en periode, som det nu tegner til at blive.

I klubben hvor jeg arbejder er der kun ansat uddannede pædagoger, og derfor lukker klubben helt under strejken.
Som studerende må jeg ikke strejke, men jeg må heller ikke arbejde uden vejleder, og da min vejleder strejker - ja - ....nej jeg har ikke fri, hvis det var det første du tænkte, men jeg skal lave studierelevant arbejde hjemmefra, og mandag morgen skal jeg sammen med de ansatte i stadiohallen i Esbjerg, for at følge konflikten, få et indblik i parternes meninger og holdning, og i det hele taget lære hvordan en konflikt forløber.

Blog ImageJeg er spændt på hvor lang tid denne strejke kommer til at forløbe. Kommunerne har varslet lockout, men det kan tidligst træde i kraft efter 4 uger. Så er der det andet element - kommer der flere penge på bordet? Jeg tror det næppe. Desværre er det sådan, at når en privatansat tjener 100 kroner, så tjener en offentlig ansat 74 kroner.

Så har jeg ført hørt sætningen: " jamen du vidste jo godt hvad lønnen var, da du begyndte at læse til pædagog". Jo jo, det gjorde jeg da, men det betyder da ikke at man finder det rimligt. Skal man så bare stoppe alle forhandlinger, og så kan vi offentlig ansatte få vores mindre løn, mens resten af samfundet holder forbrugsfest?
Vi har vel også ret til at få en ordentlig løn for det arbejde vi udfører.

Jeg kan se at der, i en undersøgelse, er opbakning til pædagogernes strejke fra 61% af befolkningen. Det synes jeg egentlig er utroligt flot, når man tænker på hvor mange som netop er blevet berørt de sidste 4 ugers tid, fordi pædagogmedhjælperne har strejket.

Nu glæder jeg mig til at se hvordan forløbet bliver. Jeg tror jeg vil følge konflikten fra indercirklen, så godt som jeg kan, her på bloggen.

Til sidst kunne jeg godt tænke mig nogle ærlige meninger fra dig som læser, for også at forstå andre meninger end min egen.
- Har du sympati/forståelse for de strejkende? Hvorfor/hvorfor ikke?
- Skulle pædagogerne have strejket sammen med FOA og sygeplejerskerne?
- Kom gerne med din mening om sagen :-)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Friday, May 23 2008 09:06:00

Jeg er generelt enig med "the other one".

Derudover har jeg desuden en vis antisympati for fagforeninger generelt. Hele dette lønpres/krav er i min verden startet af fagforeningerne.

Jeg er selv offentlig ansat, og vil ligesom alle andre gerne have mere i løn, men jeg mener faktisk at den med at man vidste hvad man gik ind til, tildels gør sig gældende.

Der er goder indenfor det offentlige som man ikke finder i det private, frihed mv.

Posted by Jokih Tuesday, May 20 2008 15:48:00

Tak for input :-)

Posted by Mi'janne Kå Jøj Monday, May 19 2008 11:59:11

Jeg er selv forælder og har fuld forståelse for at pædagogerne strejker for at få mere i løn. Ja, gu' er det da træls at skulle finde alternativ pasning under strejken, men jeg synes at de der passer vores børn og gamle, skal have en anstændig løn for deres arbejde. Ja, man ved hvilken løn man går ind til når man tager den uddannelse, men derfra og så til at tage pis på folk med den løn...?!? Den er jo ikke steget tilsvarende med madpriser, benzinpriser og lønstigninger på det private arbejdsmarked.
Så selvom det måske ikke tegner til at strejken ender med en lønstigning, så har pædagogerne i det mindste markeret sig. Og hvis de ikke skulle strejke for at gøre opmærksom på den dårlige løn, hvad dælen skulle de så? Råbt politikerne op om det, har de jo forgæves forsøgt i flere år...

Posted by The Other One Monday, May 19 2008 00:10:32

Hmm... har som forælder ikke meget sympati med pædagogerne, og da slet ikke når det tegner til, at der ikke er flere penge at komme efter!! Så er der jo i virkeligheden tale om et slags politisk manifest. Og det har jeg svært ved at se, at den skal udtrykkes gennem en strejke.

Sympatiserer i øvrigt sjældent med de der strejker i den morderne verden. Jeg mener der er andre måder at "forhandle" på end at tage grupper i befolkningen som "gidsler" (for pædagogstrejken er der tale om at børn og forældre rammes)