Jokihs Blog

Jokihs Blog

Jokih og pædagogstrejken #2

Maj 2008Posted by Jokih Tuesday, May 20 2008 15:46:59

Mandag morgen troppede jeg op i Stadionhallen i Esbjerg, sammen med omkring 1100 andre pædagoger. Der var morgenmad, t-shirts, balloner og sodavand i lange baner. Hvorfor planlæggerne af arrangementet havde sat SÅ mange sodavand på bordet forstår jeg ikke. Alle ved da at pædagoger drikker kaffe.

I højtalerne blev der organiseret små grupper som skulle stå for synlighed på strejken, rundt om i byen. Formanden for regionens BUPL holdt en lille tale, men ud over det var det mest praktiske oplysninger der blev givet mandag morgen. Lidt forvirrende, lidt uorganiseret.

Morgenen startede også med fællessang, og hele hallen rejste sig op til "når jeg ser et rødt flag smælde". Det har jeg sgu alligevel aldrig prøvet før. Men okay, nu er det prøvet.

I dag kunne jeg læse at Esbjergs borgmester Søtrup er igang med yderst ufine metoder, og ønsker at bruge ikke-organiseret personale til at holde institutionerne åbne. BUPL har snakket om strejkevagter ved institutionerne, men ingen fysisk blokade. I min forståelsesverden har jeg svært ved at se hvordan de så vil lave en psykisk blokade. Den eneste jeg kender der kan det, er EfBs målmand, Lars Winde. Han kan "kigge en bold ud", som man siger. Desværre lykkes det ikke ret ofte.


Jokih og haven
Helt uanfægtet af strejken er min have gudskelov. Den rejser sig ganske fint, og næsten alt spirrer og blomstrer. Selv tobakken er så småt begyndt at titte op.

I søndags var jeg et smut hos Holgi's, og som han selv skriver i sin blog, så må det være alderen som pludselig trykker, når man synes at programmer som Frilandshaven og Bonderøven på DR2 er vildt interessante, og man glæder sig til søndag aften kl 20.00.

Helt inspireret af netop Frilandshaven, har jeg nu også sået 10-12 stks havrerod i nogle potter i haven. Rødderne bliver ganskevist ikke så store, men de ser lækre ud. Det skal blive godt at prøve om en 4 måneders tid.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by The Other One Tuesday, May 20 2008 23:59:52

Nå men måske er det for sent for i år - ellers kan jeg anbefale jordskokker - de smager godt (altså rodknoldene), og giver nogle høje flotte planter :)

Posted by Holger Tuesday, May 20 2008 16:18:49

Det bliver sjovt at prøve havreroden, og vi må opfinde et par nye opskrifter med denne formenlig smsagfulde delikatesse. Iøvrigt sjovt at have og tyngende alder kobles sammen, men det må vi nok bare acceptere. Til gengæld er der også ting der tynger den anden vej: Et godt slaw pool, og endte det ikke 5-5 :-)