Jokihs Blog

Jokihs Blog

JVS - Jokih VejrService

Maj 2008Posted by Jokih Thursday, May 22 2008 21:05:30

Det er jo ingen hemlighed at jeg altid har været en lille smule vejrnørd. Jeg elsker når vejret viser tænder, og der sker noget ud over det sædvanlige.

Her i Esbjerg giver det sig konkret udtryk i at man kører en tur forbi havnen, for at se om vandet er kommet op over kajkanten osv.
Noget af det vildelste jeg har været ude i, på den konto, var en en aften med så godt som fuld storm, hvor H2ns og jeg var på havnen i den gamle Volvo. Vi havde bevæget os ud på en af molevejene, og pludselig væltede en kæmpe bølge ind over molen. Vej og kajkant gik i ét for en stund. Lidt ubehageligt, men samtidigt også ret fedt.

Ellers er mit faste holdepunkt når det stormer, at checke vejroplysningerne fra havnens vejrmålere. Det kan man gøre online.

H2ns er netop flyttet i ny bolig, og da vi en dag var ved at rydde lidt op i det nye hus, så vi en vindmåler monteret på en lygtepæl udenfor. Lidt begejstrede var vi begge henne og kigge på den. Det viste sig at være hans nye nabo som havde opstillet den.

Blog ImageI sidste uge viste det sig at det firma H2ns arbejder for (endnu da) havde den på tilbud til 599,- - vejrstation Ventus 155, med temperaturmåler, nedbørsmåler, vindmåler (både gennemsnit og vindstød), og en masse andre funktioner. Den måler havoverfladetryk hPa, og beregner ud fra temperaturer osv, en vejrudsigt for de næste par dage, med omkring 75% nøjagtighed. Den måler chillfactor, heatpoint (hvor varmt føles luften på din hus) og dewpoint (hvornår er luften mættet - så falder duggen). Derudover kan man gemme det hele i omkring 6 måneder.

Blog ImageHar sat regnmåleren op den anden dag, men da det ikke regner er det lidt svært at vide om den virker. Har prøvet at pøjse den til med vandslangen, men det har den ikke reageret på.

Det er ligeledes lidt sværere med vindmåleren, som jo gerne skulle sidde frit fra bygninger, træer, hegn og den slags, og det er altså ikke en nem opgave i tæt bebygget område. Jeg skal have den på en "mast" som det hedder i instruktionsbogen. Sådan en har jeg i dag erhvervet mig fra en bekendt. Det er så et gammelt vandrør på 1½ meters penge. Den skal jeg have sat op på gavlen af huset, så vindmåleren kommer så højt op, at den går fri af huset - forhåbentligt.
Jeg har lokket PoulSS med på projektet i weekenden, for han har stigen der skal bruges, og jeg tror næsten vi skal være 2 til at udføre jobbet.

Desværre er Ventus 155 ikke af den slags der kan sende data til computeren, men kun til dens eget panel. Det andet må komme en anden gang.

I dag satte jeg vandrøret med vindmåleren op i haven for at se om den virker. Den var lidt temperaturforvirret til at starte med, men nu går det bedre.
Vind er der heller ikke meget af, så den har været oppe på 1 m/s so far. Vi afventer en rask lille sommerstorm, ligesom vi havde sidste sommer. Ej, den må faktisk godt vente til efteråret. Måleren kan klare op til 30 m/s.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Boa Friday, May 23 2008 09:45:29

Årh hvaaaaad? Det er da godtnok den fede gadget du har få't der..... nu er jeg godtnok ikke så vejrinteresseret, men gadgets i den klasse dér er da en MUST-HAVE.(bare for at ku stå og se på hvad den laver... hi hi)

Boa

Posted by Hans Thursday, May 22 2008 21:38:50

Jeg glæder mig vildt til at du kommer herud og instruerer mig i hvordan jeg sætter min egen op! Det er sq da en sjov ting sådan en. :)