Jokihs Blog

Jokihs Blog

Hyldeblomstsaft

Juni 2008Posted by Jokih Thursday, June 19 2008 18:07:07

Jeg selv og Holgi har igen været på udfordring, og har denne gang valgt at prøve at lave en portion hyldeblomstsaft. Holgi har nogle hyldebærtræer hos sig, og så virkede det nærliggende at prøve det.

Det er egentlig ikke særligt svært at lave, så du får lige den hurtige version her, og så kan du læse dig frem til hele opskriften på dk-kogebogen, hvor der under opskriften er en masse gode tips. Man kan f.eks. bytte noget citron ud med appelsin, lime, kiwi, jordbær og mange andre sjove ting. Desuden kan man roligt halvere mængden af sukker der skal i.

Blog ImageVi mødtes en fredag formiddag til blomsterplukning, på Holgis landejendom i sydjylland.

Blog ImageDa vi havde samlet en masse buketter var det bare at gå i gang i køkkenet.

Blog ImageHer er de få ingredienser du skal bruge, for at lave din egen produktion. Desværre slap vi ikke for et enkelt e-nummer, nemlig citronsyre, som er med til at trække smag ud af blomsterne, og giver en lidt mere tyktflydende masse.

Blog ImageBland kogende vand med sukker og citronsyre, og hæld det over de skyllede blomster, sammen med citronskiverne. Rør rundt. Tilsæt en tsk atamon, så der ikke er for mange bakterier i drikken.

Lad det stå i 3-5 dage, og rør i det dagligt.

Blog ImageSlut af med at filtrere saften, så de sidste blomster og andet, bliver sorteret fra.
Hæld på flasker, i poser, eller hvordan du nu ønsker at opbevare det.

Jeg læste om en, som frøs det i portioner af cirka 3 dl, for så passede det med en liter saft når det blev blandet op med vand.
En anden frøs det i isterningeposer, hvor man så bare tager et par terninger i et glas vand, og vupti.

God fornøjelse, og velbekomme.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.