Jokihs Blog

Jokihs Blog

Jeg si'r "hallo"

Januar-Marts 2010Posted by Jokih Friday, January 22 2010 08:26:19

Sproget er en evigt foranderlig process, men som medarbejder blandt børn og unge mennesker mærker jeg ændringerne med tiden.

Ikke fordi de børn og unge jeg arbejder med er specielt slemme til slang eller sådan noget, men når der først er et udtryk der har bidt sig fast, så bliver det brugt HELE tiden, og en sætning kan ikke siges uden dette udtryk.

For tiden er udtrykket "hallo", og bruges nok lidt på samme måde som mafiaens "forget about it". Hallo kan bruges om alt. Især bliver det dog brugt når man skal i kontakt med andre personer i et lokale, også mig.

"Hallo Jakob, må jeg købe noget...?"
"Nej, ikke "hallo Jakob" - JA-KOB (klapper det med hænderne) - det er ikke nogen telefon du snakker i, jeg står lige her, du behøver ikke ringe op først".
"Jamen hallo må jeg købe eller hvad?"
"SUK....."

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jokih Saturday, February 13 2010 17:15:11

Stine, det er jo frygteliuig forældet, men et udtryk er et udtryk, og bruger man det nok gange, g bliver det brugt af nok, så virker det på alt :-)

Julie: Det er jo heller ikke så længe siden du gik i skole, men nevermind. Det udtryk din lærer brugte er nok mere rammende i dag, hvor der faktisk er en reel chance for at folk hele tiden snakker i telefon :-)

Posted by Julie Saturday, February 13 2010 14:19:07

Udtrykket "Hallo" må have fået en renæssance, for jeg husker tydeligt at mine lærer svarede "taler du i telefon" når vi sagde hallo til hende... Så det er ikke noget nyt udtryk ;)

Posted by Stine Thursday, February 04 2010 02:37:57

Det tror jeg også jeg har en stor tendens til at gøre... jeg bruger nok ordet "kors" meget :o)