Jokihs Blog

Jokihs Blog

Med udsigt til røven af toget...

Januar-Marts 2010Posted by Jokih Sunday, March 14 2010 19:55:09

Lørdag aften var jeg igen sammen med gutterne fra folkeskolen. "Igen" er måske så meget sagt, for sidst vi var sammen var til julefrokost, og før det var det august, så det er ikke hver uge det sker.

Denne gang var dog lidt speciel. Vi mødtes med en anden lille bande fra dengang vi gik i skole sammen. Den stod på go-cart, spisning, og efterfølgende indtagelse af nogle alkoholiske drikke, og alskens røverhistorier og anekdoter fra de unge dage. En rigtig rigtig hyggelig og fed aften, på alle måder.

Sidste tog hjem mod 6740 kørte kl. 01:51 fra Esbjerg, og det tog skulle jeg nå. Taxaen var bestilt 35 min i forvejen, så det burde kunne lade sig gøre. På vej derind var der ikke SÅ meget tid igen, og så kom vi selvfølgelig til at køre bagefter en kvinde med maks fart på 45 km/t hele vejen ind til byen.

Ved banegården hoppede jeg af, spurtede over vejen og hen mod billetautomaten. Her stod 10 fulde folk, som havde haft en våd aften i byen, og nu skulle de med samme tog som mig. Det holdt allerede og ventede.

3 min igen. De fulde folk kunne ikke helt finde ud af automaten, og alt var tilsyneladende sjovt for dem, så de hyggede sig med at prøve automatens muligheder. Jeg hyggede mig knapt så meget.

1 min igen, og en sidste mand fra selskabet kom ind på pladsen, hvor han begejstret meddelte de andre, at han da havde købt et 10-turs kort, så de behøvede slet ikke de billetter der.
"Er du sikker", spurgte flere i selskabet. "Er den stemplet?", det kunne han jo hurtigt gøre, og de forlod endelig automaten, og gik mod toget.

30 sek igen. Jeg sagde til dem at de skulle holde toget tilbage. Der var en mand, ud over mig, der skulle have billet. Da han skulle betale med dankort afbrød automaten ekspeditionen, og han måtte starte forfra. Idet hans billet printede ud, fløjtede togføreren i sin fløjte, og han løb alt hvad han kunne over får at nå toget, mens jeg råbte at han skulle holde det.

+ 1 min. Jeg skyndte mig alt hvad jeg kunne gennem menuerne, og fik betalt med dankort for min billet, og idet printet var på vej ud, lukkede dørerne på toget, og det begyndte at køre. Jeg råbte alt hvad jeg kunne, løb efter toget, og bankede på siden af det, men forgæves. Det eneste jeg fik at se var røven af toget - og selvfølgelig havde jeg lige nået at købe billet.

Tilbage foran banegården ringede jeg efter en taxa. De lovede at sende en. Der kom også en, som var bestilt til en anden, og jeg bad ham om at bestille en til mig også. Det var han nu ikke glad for - "jeg kan altså ikke love noget", sagde han med en ærgelig ligegyldig mine.

Efter 15 min i frysende kuling ringede jeg igen. "Jeg prøver lige igen" sagde den rare taxa-dame, men lige lidt hjalp det. Efter 25 min fik de mit 3. opkald, hvor mine tænder klaprede, og jeg begyndte at lyde en anelse bitter. "nå okay, jeg skal nok prøve at sende den ud en gang til så", sagde damen igen, og naiv som jeg er, troede jeg naturligvis at det ville hjælpe.

Efter 40 min kom mit 4. opkald så. NU VAR DET NOK.
Jeg fortalte hende med klaprende tænder hvor jeg skulle hen, og hvordan min sidste time var gået, og NU MÅTTE HUN FANME FÅ NOGET TIL AT SKE".
"Hjælper det hvis jeg står på en specifik adresse, istedet for bare at stå ved banegården", foreslog jeg hende.
"Ja det gør det faktisk". Kunne hun da for HØNNE ikkke have sagt det noget før.

Jeg gik 10 skridt over til den anden side af gaden til nr. 40, og meddelte at nu stod jeg der. 1½ min efter kom der en taxa til mig, og jeg blev transporteret hjem, men billigt var det godt nok ikke, og jeg var gal over afslutningen en ellers skide god aften.

I dag har så til gengæld været en helt forrygende familiedag, hvor kone, barn, hund og jeg har hygget meget. En lille lur er det blevet til, men det går nok alt sammen :-)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jokih Monday, March 15 2010 20:58:22

Under ingen omstændigheder vil jeg da ringe og hive folk ud af deres gode søvn kl. 3 om natten, fordi de skal køre en fuld stodder som mig hjem i seng. Men tak for omsorgen :D

Nærmeste løsning i den retning havde da været at gå ned og sove hos mine forældre.

Posted by Marianne Monday, March 15 2010 09:40:33

HALLOOO! Hvorfor hulan ringede du ikke til mig, så kunne jeg have kørt dig hjem! Det gør du en anden gang! Katpis???!