Jokihs Blog

Jokihs Blog

Havebloggen

April-Juni 2010Posted by Jokih Monday, May 24 2010 14:05:28

Jokih.dk vil denne sommer være mest tilegnet min kære have, hvor jeg nu endelig har fået en nogenlunde størrelse køkkenhave, og et rigtigt drivhus. Ikke bare sådan et plastik væksthus fra Fakta, men et RIGTIGT drivhus af aluminium og glas.

For nu at starte ved det sidste, så har glasset og jeg ikke været de bedste venner til at starte med. Svigerfar og jeg kom til at baldre de første 2 stykker glas under opførelsen af drivhuset, så jeg var jo lidt i underskud. I Bilka kan man købe løse stykker, og jeg fandt dem jeg skulle bruge, men målene påssede ikke, så de gabte lige 5 cm, men kunne dog skrabe an.
Slutteligt fik jeg smadret endnu et stykke glas, 2 faktisk, da jeg skulle spænde huset fast på soklen. Boret knækkede, og så maskinen igennem glasset. Men det er rettet nu, og der er glas hele vejen rundt, som der retteligt bør være.

Nu er det jo år 1, og vi starter i det almindelige, med lidt agurker, tomater, peber og en vindrue, som med årerne gerne skulle vokse sig stor og stærk. Et par honningmeloner er sået, men jeg ved ikke rigtig om de når at blive til noget i år.

Jeg har selv købt en almindelig tomat og en cherrytomat. Derudover har jeg fået en bøftomat af svigerfar. Da nabokonen pludselig er blevet syg, har jeg lovet at passe godt på hendes tomater også. Dem har hun selv sat fra frø i 3 potter, og der viste sig at være 8 planter i alt, så jeg skulle mene at den gruppe nu er dækket. Sig til hvis du mangler ihvertfald.

Af agurker har jeg købt mig en almindelig, og en skoleagurk.

I køkkenhaven er der 3 slags kartofler. Jeg kan overhovedet ikke huske hvad de hedder, men der er en række med 6 planter, som er tidlige, og så 3 rækker med lidt mere almindelige. De tidlige har haft det RIGTIG godt de sidste dage, i det gode vejr.

Dog har Fru Ploug, genboen, advaret mig om, at de nok ikke giver det store første år, fordi jeg blot har vendt græsplænen om. "Det giver orm i kartoflerne", sig hun, og hun må vide hvad hun snakker om. Der kommer nok et indlæg med/om hende lidt senere på sæsonen.

Rød- og gule løg er også sat, og de er også i fuld gang.

Sidste år havde jeg 8 jordbærplanter i 2 potter, og de smager super søde og godt. Nu har de fået deres eget bed, sammen med nogle 1. års, og nogle planter som sælgerne af huset lod stå. Det skal nok blive godt. Håber bare at der bliver nogle bær at fryse ned til vinteren. Planterne blomstrer allerede, og det tegner jo godt, hvis bare sneglene vil lade dem være også.

2 pæretræer er der i haven - et tidligt og et sent. De tidlige var ikke særlig gode sidste år, men de sene....MUMS!! Begge træer blomstrer også helt vildt, og bierne har været på overarbejde med bestøvningen her i pinsen. Godt arbejde venner.

Det var lige hvad jeg ville berette om denne gang. Mere følger, som sæsonen skrider frem :-)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jokih Thursday, May 27 2010 19:39:07

Det ville da være en oplagt kombination. Så skal jeg prøve at skaffe et rigtig landbyæg fra en af naboerne :D

Er det hjemmelavet mayo du kommer med der BoA?

Posted by Boa Thursday, May 27 2010 16:58:20

Hæ Hæ. fedt at opgradere fra storby-baghave til landsbybaghave (mark).

Jeg synes det er fedt, at du går så meget op i det, og glæder mig til at smage tomaterne...

Skal jeg så ta' mayonnaisen med?

Boa

Posted by Jokih Thursday, May 27 2010 09:27:36

Det kommer - det kommer ven :-)

Posted by Marianne Wednesday, May 26 2010 19:02:37

Lyder godt det hele, men savner et fint billede af jeres terrasse.;-)